Koning Willem I College heeft 15 mbo topopleidingen in huis

  • Onderwijs & Training
  • Bron: KW1C

Het Koning Willem I College (KW1C) scoort weer hoog in de nationale Keuzegids mbo 2020, die afgelopen zaterdag verscheen. Vijftien opleidingen van de onderwijsinstelling werden benoemd tot 'Topopleiding'.

Koning Willem I College heeft 15 mbo topopleidingen in huis

De Middelbare Horeca School spant de kroon, daar zijn alle opleidingen benoemd tot topopleiding. Dit maakt het KW1C  de beste horecaschool van Nederland. 'Een geweldige prestatie', aldus Jos van Kessel, voorzitter College van Bestuur. Het Koning Willem I College is het beste grote roc van Brabant.

De horecaopleidingen van het college blinken uit en staan op de eerste plek op de nationale ranglijst. De studenten van deze opleidingen zijn over alle onderdelen positief. Ze vinden de begeleiding erg goed en de lessen nuttig en uitdagend. 

Meer uitblinkers

Bij de technische opleidingen behoort Procestechniek tot de beste van Nederland. De studenten zijn op vrijwel alle punten meer dan tevreden. De beroepsvoorbereiding is goed en de sfeer is uitstekend.

De Sportacademie van het Koning Willem I College is de beste van regio Zuid en staat op de derde plek op de nationale ranglijst. Het meest positief zijn deze studenten over het schoolklimaat. Ze vinden het fijn om op school te zijn en waarderen dat er naar ze geluisterd wordt.

Onze opleidingen in de richting van medisch assistenten scoorden ook een derde plek op de ranglijst. Daar zijn de studenten met name tevreden over hun docenten. Ze zijn goed te bereiken en geven prettige begeleiding. Ook hun stage beoordelen ze meer dan goed. Ze leren veel in de medische praktijk en worden goed begeleid.

Topopleidingen

De volgende opleidingen van het Koning Willem I College ontvangen het predicaat Topopleiding 2020:

  • Bij het domein Techniek: Procesoperator A, Procesoperator B, Operator C
  • Bij het domein Zorg, Welzijn & Sport: Sport en bewegen/Coördinator, Apothekersassistent, Doktersassistent, Tandartsassistent
  • Bij domein Orde & Veiligheid: Handhaver Toezicht en Veiligheid
  • Bij domein Creatief: Acteur
  • Bij domein Horeca &Toerisme: Gastheer/gastvrouw, Zelfstandig werkend gastheer-gastvrouw, Manager/Ondernemer horeca, Kok, Gespecialiseerd Kok, Zelfstandig werkend kok

Keuzegids

De Keuzegids Mbo 2020 is een veel gebruikt instrument bij schoolkeuze. Per vakgebied staat in de gids een uitgebreid overzicht van opleidingen, arbeidsmarktgegevens en een kwaliteitsvergelijking tussen de scholen. De oordelen per opleiding zijn berekend op basis van studiesuccescijfers, studentenoordelen (monitor Jongerenorganisatie Beroepsonderwijs) en de Inspectie van het Onderwijs.

Meer informatie over Koning Willem I College:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!