Koning Willem I prijzen uitgereikt

  • Innovatie & MVO
  • Bron: MKB Nederland

Zuivelbedrijf Koninklijke FrieslandCampina, sleepbedrijf KOTUG International en de lokale Coöperatie TexelEnergie zijn gisterenavond uitgeroepen tot winnaars van de Koning Willem I Prijzen.

Koning Willem I prijzen uitgereikt

De bedrijven kregen de bijbehorende beeldjes en plaquette uit handen van koningin Maxima. De prijs voor innovatief ondernemerschap wordt een keer per twee jaar uitgereikt. In het bestuur zitten ook de voorzitters van MKB-Nederland en VNO-NCW.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking werd gehouden bij de Nederlandsche Bank in Amsterdam. Onder de ruim driehonderd aanwezigen waren naast veel ondernemers onder andere Klaas Knot (als President van de Nederlandsche Bank en Voorzitter van de Koning Willem I Stichting gastheer van de avond), Johan Remkes, (Commissaris van de Koning in Noord-Holland), Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu, Carolien Gehrels (locoburgemeester van Amsterdam) en Anouchka van Miltenburg, voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Juryrapport

De jury roemde het integrale ketenmanagement van de onderneming FrieslandCampina, de coöperatie en de leden-melkveehouders dat aan de basis ligt van de successen van FrieslandCampina als geheel. Sleepbedrijf KOTUG is als havensleepdienst volgens de jury doordrenkt met Rotterdamse daadkracht. Het bedrijf valt op door technische innovaties zoals een hybride sleepboot en extra wendbare schepen. TexelEnergie krijgt de plaquette voor duurzaam ondernemerschap omdat het een inspirerend voorbeeld van de participatiesamenleving. Zij onderscheidt zich als koploper van andere lokale energie-coöperaties in omvang, groei, winstgevendheid en continuïteit.

Koning Willem I Prijs

De Koning Willem I Prijs en de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap worden eenmaal in de twee jaar uitgereikt door de Koning Willem I Stichting. De Stichting is in 1958 in het leven geroepen door De Nederlandsche Bank NV en een aantal aan het bedrijfsleven gelieerde organisaties. Sinds dat jaar kent de Stichting prijzen en plaquettes voor onderscheidend ondernemerschap toe. Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!