home » nieuws » Bouw »

Koningin Beatrix komt de nieuwe locatie van Wijkestein openen

  • Bouw
  • Bron: Gemeente Aalburg

Gisteren is bekend gemaakt dat H.M. de Koningin op woensdagmiddag 12 oktober a.s. het nieuwbouwcomplex van de locatie Wijkestein van zorgplein Maaswaarden in Wijk en Aalburg komt openen.

Koningin Beatrix komt de nieuwe locatie van Wijkestein openen

Door realisatie van de nieuwbouw van de woon- en zorglocatie Wijkestein is een mooie invulling gegeven aan het nieuwe wonen en zorgen. De integratie van samenleving, wonen, zorg en welzijn staan hierbij centraal. Mensen met uiteenlopende zorgbehoefte kunnen hier wonen, samen leven en de nodige zorg op maat ontvangen.

Naast het verzorgingshuis en verpleeghuizen voor somatische en psychogeriatrische patiënten is er ook gebouwd voor bewoners met een lichte of toekomstige zorgvraag.
De locatie Wijkestein is ook de woonlocatie voor mensen met een verstandelijke beperking.

Het Zorgplein -waar veel zorggerelateerde diensten worden aangeboden- wordt druk bezocht door de inwoners van Wijk en Aalburg en omgeving. De tandarts, fysiotherapie, podotherapie, logopedie, het consultatiebureau, de thuiszorg, het kinderdagverblijf dragen daar een steentje aan bij.
Ook het restaurant waar iedereen welkom is om te lunchen en te dineren wordt goed bezocht.

25 jaar geleden (op 27 augustus 1986) bracht Hare Majesteit tijdens een rondgang in de gemeente Aalburg een bezoek aan het zorgcentrum Wijkestein. Na 25 jaar keert zij terug en zal zien dat het wonen en de zorg drastisch veranderd is.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!