Koningspaar bezoekt Brabant op 12 juni

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Provincie Brabant

Op woensdag 12 juni brengt het nieuwe koningspaar een bezoek aan Brabant. Deze “Blijde Inkomste”, start op luchtmachtbasis de Peel om vervolgens via Roosendaal en Oisterwijk in ’s-Hertogenbosch te eindigen.

Koningspaar bezoekt Brabant op 12 juni

De provincie en de gemeenten werken aan een programma dat in de komende maand de commissaris van de koningin Wim van de Donk en de burgemeesters Jacques Niederer (Roosendaal), Hans Janssen (Oisterwijk) en Ton Rombouts (’s-Hertogenbosch) bekend maken.

Voorafgaand aan het bezoek op 12 juni aan Noord-Brabant bezoekt het koninklijk paar Limburg. Tussen beide provinciebezoeken is er een informele bijeenkomst in de buurt van de provinciegrens. Op de basis de Peel ontmoeten de koning en koningin in totaal 100 vertegenwoordigers van allerlei groeperingen uit de 2 provincies, bijvoorbeeld sporters, vrijwilligers, musici, ondernemers, onderzoekers. De genodigden zijn mensen die om diverse redenen een bijzondere betekenis hebben voor de provincie. De provincie nodigt hen uit. Daar zal ook een eerste optreden plaatsvinden van de philharmonie zuidnederland, het orkest dat ontstaat door de samenvoeging van het Brabants Orkest en het Limburgs Symfonie Orkest.

Brabants welkom

Uitgangspunt van het bezoek is dat zoveel mogelijk mensen de gelegenheid krijgen om koning Willem-Alexander en koningin Máxima te zien en te ontmoeten. “Het wordt een geweldig Brabants welkom” aldus Wim van de Donk. “Ik ben er van overtuigd dat Brabant er een fantastisch, warm en hartelijk bezoek van maakt.” Ook burgemeester Niederer van Roosendaal toont zich vereerd dat het koningspaar Roosendaal bezoekt: “We zullen er alles aan doen om ze hartelijk welkom te heten. We zijn blij verheugd en gaan nu stevig aan de slag voor een vorstelijke ontvangst.”

Burgemeester Hans Janssen van Oisterwijk vindt het eveneens een geweldige eer en spreekt van “een prachtige uitdaging om dat op een hartelijke en spontane wijze te doen, die past bij Brabant en bij de manier waarop de Oisterwijkse samenleving het afgelopen jaar het 800-jarig bestaan heeft gevierd." Burgemeester Ton Rombouts van ’s-Hertogenbosch vindt het “een voorrecht en een vreugde om samen met ongetwijfeld tienduizenden Brabanders onze nieuwe Koning en Koningin een feestelijke ontvangst in de hoofdstad te mogen bieden, ik zie er naar uit”.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!