Kredietfaciliteit voor midden- en kleinbedrijf

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: Provincie Gelderland

MKB-bedrijven die kerngezond zijn, maar vanwege de kredietcrisis tijdelijk problemen ervaren, kunnen ook in 2012 een beroep doet op de MKB-kredietfaciliteit Gelderland. Zij kunnen hiervoor terecht bij PPM Oost NV. In het fonds zit totaal 25 miljoen euro.

Kredietfaciliteit voor midden- en kleinbedrijf

De provincie Gelderland heeft in 2010 het de MKB-kredietfaciliteit Gelderland ingesteld. De opzet was dat 25 miljoen euro in 2011 geïnvesteerd zou worden.

Kredietfaciliteit nog steeds nodig
Door procedurele oorzaken is de start van de MKB-kredietfaciliteit Gelderland vertraagd. Daarmee zou niet het gehele bedrag van 25 miljoen euro uitgeleend kunnen worden terwijl de investering wel nodig blijft. Bedrijven ondervinden nog steeds de gevolgen van de kredietcrisis.

Indieningstermijn verlengd
Gedeputeerde Staten hebben daarom tot de verlenging van indieningstermijn besloten. Inmiddels is 13,8 miljoen aan leningen verstrekt en liggen er aanvragen op de plank voor nog een aantal miljoenen. De provincie gaat er vanuit dat uiterlijk in 2017, als de regeling stopt, 80 procent van het uitgeleende geld weer is terugbetaald.

Meer informatie over Provincie Gelderland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!