Kredietregeling MKB van Provincie Gelderland wordt uitgebreid

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Provincie Gelderland

Er komt 11 miljoen euro extra beschikbaar voor de MKB Kredietfaciliteit Gelderland. Dat hebben Gedeputeerde Staten vorige week besloten.

Kredietregeling MKB van Provincie Gelderland wordt uitgebreid


De faciliteit is bedoeld voor MKB-ondernemers met een bedrijf dat in de kern gezond is, maar die door de economische crisis moeilijk aan financiële middelen kunnen komen.

Deze ondernemers kunnen bij PPM Oost een krediet aanvragen in de vorm van een achtergestelde lening. De storting van 11 miljoen euro komt bovenop de 25 miljoen euro die de provincie hiervoor in 2010 beschikbaar heeft gesteld.

Kansen pakken

Gedeputeerde Conny Bieze: ‘Veel ondernemers in Gelderland zijn door de crisis in de problemen gekomen. De meeste bedrijven hebben maatregelen genomen en zien weer kansen voor groei. Maar het geld dat daar voor nodig is, ontbreekt. Met het MKB krediet willen we ondernemers helpen om de die kansen te pakken.’

MKB Kredietfaciliteit

Het MKB fonds is bedoeld voor in de kern gezonde midden- en kleinbedrijven met goede toekomstperspectieven

  • die door de economische crisis moeite hebben om kapitaal aan te trekken
  • die actief zijn in de Food, Health en Technology sector
  • waarvan de activiteiten geheel of grotendeels plaatsvinden in Gelderland.

Detailhandel, horeca en bedrijven in de land- en tuinbouw en visserij kunnen geen gebruik van de regeling maken. Ondernemers kunnen een MKB krediet aanvragen bij PPM Oost (zie Links). Het krediet wordt verstrekt in de vorm van een achtergestelde lening van minimaal 250.000 en maximaal 1 miljoen euro.

Werkbaar en laagdrempelig

De MKB kredietfaciliteit Gelderland is in 2010 in werking getreden. Tot dusver is 19,5 miljoen euro aan achtergestelde leningen verstrekt aan 38 bedrijven. De achtergestelde leningen hebben een looptijd van maximaal vijf jaar. De ondernemers zijn enthousiast over het MKB fonds, dat snel en adequaat een oplossing biedt voor een tijdelijke kredietbehoefte die nergens anders te vervullen is. ‘De MKB Kredietfaciliteit is een werkbaar en laagdrempelig krediet dat zeer welkom is’, aldus een van de aanvragers.

Meer informatie over Provincie Gelderland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!