Kunst en wetenschap verbonden door licht. GLOW 2011 ‘Waan en Werkelijkheid’

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: Citydynamiek Eindhoven

Van 5 t/m 12 november 2011 vindt de zesde editie van lichtkunstfestival GLOW plaats in Eindhoven met als thema ‘Waan en Werkelijkheid’.

Kunst en wetenschap verbonden door licht. GLOW 2011 ‘Waan en Werkelijkheid’

Uiteenlopende lichtobjecten zijn te zien in de ‘City of Light’ op een speciaal uitgezette route die dit jaar twee jubilerende instellingen met elkaar verknoopt: de 55-jarige Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en het 75-jarige Van Abbemuseum. Vorig jaar bracht het gratis te bezoeken festival een recordaantal van 250.000 bezoekers uit binnen- en buitenland op de been.

Doolhof van kleur
Eindhoven heeft vele gezichten, een dag- en een nachtgezicht, een open en een gesloten gezicht, een bebouwd en een groen gezicht. Een vredig plantsoen kan als de schemer invalt een decor van angstaanjagende schaduwen worden. Wat overdag een romantisch bruggetje of een kille fietstunnel is, transformeert ’s avonds tot een baken van licht of een doolhof van kleur. Wat is waan en wat is werkelijkheid, waar eindigt realiteit en begint kunst? Het thema van GLOW 2011 daagt zowel de kunstenaars als het publiek uit op ontdekking te gaan naar een mysterie. Waar wetenschap en kunst elkaar ontmoeten is licht een onmisbare, immateriële bouwstof. En de kracht van licht, dat is wat het publiek moet ervaren.

Kracht van licht
GLOW 2011 verbindt diverse stadsgezichten in een route die meteen ook twee jubilerende instellingen van de stad met elkaar verknoopt: de 55-jarige Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en het 75-jarige Van Abbemuseum. Welke de waan en welke de werkelijkheid belichaamt wordt in het midden gelaten: als het om creativiteit gaat zijn beide noodzakelijk. De vier kilometer lange route valt dit jaar, net als het thema, uiteen in twee delen. Aan de ene kant is er de omgeving van de binnenstad: plekken waar beton en stedelijkheid de toon zetten en waar kunstenaars met stevige statements de strijd aanbinden met reclame, straatverlichting en consumentisme. Aan de andere kant zijn er de oevers van rivier de Dommel en het groen van de TU/e campus. In alle gevallen moeten kunstenaars hun creativiteit op scherp zetten om iets toe te voegen aan het bestaande. Het publiek moet zich overleveren aan de kracht van licht. De beloning is steevast een verrassende en inspirerende ervaring die beklijft.

GLOW is een dynamisch evenement van internationale allure dat plaatsvindt in Eindhoven, stad waar licht, kunst, design en technologie samenvallen en continu in ontwikkeling zijn.
De organisatie heeft opnieuw een internationaal deelnemersveld weten te contracteren, dat met een mix van spectaculaire lichtprojecties en ingetogen conceptuele lichtinstallaties van hoge kwaliteit het aanzien van de stad verandert.
Enkele deelnemers van GLOW 2011: AntiVJ, La[bau], Krzysztof Wodiczko, Tomorrow’s Thoughts Today, United Visual Artists, Jacqueline Verhaagen, Tamar Frank, Giny Vos, Studio VOLLAERSZWART, Karasic en Van Gelder, Peter Vink, Wiersma & Smeets, Michel Suk, We Make Carpets, Har Hollands en Kees Bos, Luminarie de Cagna.

Volg ons:
Website: www.gloweindhoven.nl
Twitter: twitter.com/#!/GlowEindhoven
Facebook: http://www.facebook.com

Meer informatie over EINDHOVEN365.nl:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!