Kunststoffen Applicatie & Training Centrum (KATC) gebouwd in Bergen op Zoom

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: CIV BioBased

West Brabant kent een unieke samenwerking tussen het CIV Biobased, Millvision B.V. en de Green Chemistry Campus B.V. rondom vergroening van materialen. Op dit moment wordt er in het opleidingsgebouw van het Markiezaat College in Bergen op Zoom een Kunststoffen Applicatie & Training Centrum (KATC) ingericht.

Kunststoffen Applicatie & Training Centrum (KATC) gebouwd in Bergen op Zoom

Een belangrijke trend naar verdere vergroening van materialen is het toevoegen van natuurvezels (bio based fillers/fibers) in bestaande kunststoffen (polymeren), zowel bioplastics als (gerecyclede) petro based plastics.

Toepassingen zijn er vooral in bouw, infrawerken en verpakkingen. Bovendien biedt deze trend producenten van bio based fibers de mogelijkheden om  hun producten breder in de markt te zetten omdat ze andere eigenschappen hebben. Zo worden er nu al dashboards in auto's vervaardigd van kunststof, gemaakt van deels natuurvezels. Het materiaal is lichter van gewicht.  Dit heeft een positief gevolg voor het totaalgewicht van de auto.

    
De 3 partners hebben inmiddels op al deze gebieden gezamenlijke faciliteiten en kennis opgebouwd. Op dit moment wordt er in het opleidingsgebouw van het Markiezaat College in Bergen op Zoom een Kunststoffen Applicatie & Training Centrum (KATC) ingericht.


Hier kunnen:  
1. Bedrijven hun (nieuwe) 'groene'kunststof materialen ontwikkelen en producten testen.  
2. Hun medewerkers (bij)scholen en trainen.
3. Studenten opgeleid worden in kunststoftechnologie.


Tevens wordt de kunststoftechnologie gepromoot via oriëntatie-/ en introductieprogramma’s.
Via deze initiatieven kan West-Brabant uitgroeien tot een regio met kennis op het gebied van verwaarding van biomassa in polyolefine gebaseerde polymere materialen.

Meer informatie over CIV Biobased:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!