KvK introduceert financiële bijsluiter voor ondernemers op Startersdag

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: KVK

De Startersdag van de Kamer van Koophandel heeft zaterdag 5 november 20.000 bezoekers getrokken. Op 19 locaties verspreid over Nederland lieten toekomstige of pas gestarte ondernemers zich informeren over allerhande zaken die komen kijken bij het opzetten van een eigen onderneming.

KvK introduceert financiële bijsluiter voor ondernemers op Startersdag

Tijdens de Startersdag in het Arnhemse Gelredome werd de door de Kamer van Koophandel ontwikkelde brochure ‘Ondernemen: wat betekent dit voor u' aangeboden aan Tweede Kamerlid Erik Ziengs en Johan Marrink van Stichting ZZP Nederland.
Financiële bijsluiter

Starters ontvangen deze financiële bijsluiter voortaan als zij zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst. De brochure wijst hen op de mogelijke risico's van (zelfstandig) ondernemerschap. Het maakt de financiële consequenties van het ondernemerschap inzichtelijk, zoals wettelijke aansprakelijkheid, pensioenopbouw en de gevolgen van ziek zijn en arbeidsongeschiktheid.

“Deze bijsluiter zorgt ervoor dat startende ondernemers in één oogopslag duidelijkheid krijgen over de voor- en nadelen van het ondernemerschap”, aldus Ziengs, “Ondernemen was altijd al leuk, maar we kunnen het ook nog een stuk gemakkelijker maken.”
Over de Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel is een onafhankelijke dienstverlener die zich inzet om ondernemers verder te laten komen met ondernemen. Zij biedt deskundige ondersteuning en informatie aan ondernemers over de volle breedte van het ondernemerschap: van het starten van een bedrijf tot het vinden van een opvolger, en van regionale ontwikkelingen tot internationaal zakendoen. Met het handelsregister als bron biedt de Kamer van Koophandel betrouwbare kennis over elk bedrijf en iedere branche. Daarnaast werkt de Kamer van Koophandel mee aan projecten die de regionale bedrijvigheid een impuls geven.

Lees verder...

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!