KvK organiseert gratis werkconferentie met industry-watcher Rob Creemers

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: Kamer van Koophandel

‘Ondernemer moet nú nadenken over arbeid voor straks’

KvK organiseert gratis werkconferentie met industry-watcher Rob Creemers

Door het economische tij zijn veel techno-ondernemers in de regio vooral bezig met overleven. Het aantrekken van internationale arbeidskrachten staat bij weinigen op de agenda. Toch is het van groot belang daar ook nu over na te denken. De Kamer van Koophandel Brabant (KvK) organiseert daarom de conferentie ‘Internationale arbeid, kracht van de toekomst!’

Bij scheepsschroevenfabrikant Wärtsilä verdwijnen 420 banen; bij bierbrouwer AB Inbev staan arbeidsplaatsen op de tocht en PDE Automotive gaat verder met de helft van het personeel. Uit de nieuwsberichten van de afgelopen weken spreekt dat veel ondernemers personeel moeten laten gaan. Toch is de verwachting dat bij een aantrekkende economie de behoefte aan met name technisch personeel weer snel zal groeien. Mogelijke tekorten vormen juist voor deze regio een bedreiging, waarschuwt KvK-directeur Henk Rosman. Ook instituten als het centrum voor innovatie Hiteq wijzen ondernemers op deze bedreiging.   

Want Brabant staat al jaren in de Europese top als technologische regio van formaat. Behoud en uitbouw van deze positie vraagt om investeren in de toekomst. Dat betekent onder meer dat er aandacht moet zijn voor de te verwachten krapte op de arbeidsmarkt. Vooral wat betreft technische (vak)specialisten en kenniswerkers vanaf mbo+ niveau wordt de spoeling dun. De voorspelling is dat de regio sterker afhankelijk wordt van buitenlandse arbeidskrachten. Daarbij zorgen trends als globalisering, technologische vernieuwing en demografische ontwikkelingen voor een veranderde vraag naar (internationaal) talent.

De Kamer van Koophandel (KvK) Brabant nodigt mkb-ers en anderen betrokkenen uit om zich nu al in deze de internationale arbeidsmarkt te verdiepen. Om ondernemers daarbij te ondersteunen, houdt de KvK, in samenwerking met PSW en Hiteq, op dinsdag 9 februari vanaf 14.00 uur in het PSV-Stadion in Eindhoven de gratis werkconferentie ‘Internationale arbeid, kracht van de toekomst!’

Gastspreker is internationaal industry-watcher en directeur van Technotrends Rob Creemers. Hij verzorgt de presentatie ‘Toekomst, Trends, Techniek en Talent’. Het volledige programma van de conferentie is te vinden via www.kvk.nl/magneetvoortalent. Aanmelden is vereist en kan via deze link.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!