KvK presenteert nieuw voorlichtingsprogramma

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: Kamer van Koophandel

Ook speciale startersdag ZZP

KvK presenteert nieuw voorlichtingsprogramma

Ruim 200 seminars staan dit jaar op het programma van de Kamer van Koophandel Brabant. Naast de jaarlijks terugkerende thema’s, komen in 2010 ook nieuwe onderwerpen aan de orde waaronder een speciale startersdag voor de zelfstandige zonder personeel (ZZP’er). Hieronder een greep uit de nieuwe seminars die dit voorjaar staan gepland.

Startersdag voor de ZZP’er
Extra aandacht is er voor de ZZP’er met een speciale startersdag ZZP op 20 maart. Via workshops en de aanwezigheid van het UWV, Belastingdienst, gemeente, accountant, bank, administratiekantoor en de KvK, krijgt de bezoeker antwoord op specifieke vragen over het starten en ondernemen als ZZP’er.
In het najaar 2010 staat naast de landelijke Startersdag een speciale dag voor de 55+ starter gepland.

Diverse netwerkbijeenkomsten
Naast de ontbijtbijeenkomsen die de KvK ieder kwartaal voor de startende ondernemer organiseert, staan er in 2010 drie extra netwerkbijeenkomsten op het programma: ‘Onderweg naar huis’. In elke bijeenkomst komt een apart onderwerp of branche aan de orde.

K.W.A.L. van een B.A.A.S
Het hebben van personeel is voor veel ondernemers een grote zorg. Ze kunnen niet zonder maar soms ook niet met hen werken. Deze workshop laat ondernemers bewust stil staan bij hun rol als leidinggevende. Een K.W.A.L. van een B.A.A.S. zijn samenvattend de competenties die nodig zijn als onder¬nemer (Kijken, Weten, Aanvoelen en Luisteren en Be¬spreken, Afspreken, Aanspreken en Sturen).

Financiën voor non-financials
Dit seminar leert de eigenaar van een onderneming financiële rapportages te begrijpen. Waar dienen balans, verlies & winst, liquiditeitsprognose voor, wat staat erop en hoe kunt je daar als ondernemer voordeel mee doen. Na afloop van dit seminar is helder wat ‘die cijfers’ vertellen over het bedrijf.
Meer informatie en aanmelden
De deelnamekosten zijn laag en liggen in de meeste gevallen tussen de 30 en 100 euro. Soms is het zelfs gratis. De reden hiervoor is dat de Kamer van Koophandel het belangrijk vindt dat elke ondernemer gebruik kan maken van het aanbod. Een brochure met een korte omschrijving van alle seminars is gratis aan te vragen via (040) 232 39 22, seminars@brabant.kvk.nl of via de website www.kvk.nl/seminarsbrabant. Via de website kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!