KvK startersprijs is gewonnen door Artefact

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: KvK Zuidwest-Nederland

De ‘Leen van Gelder’-startersprijs is gewonnen door het Middelburgse bedrijf Artefact. De prijs werd toegekend aan de ondernemer in Zeeland met het beste ondernemingsplan.

KvK startersprijs is gewonnen door Artefact

De uitreiking van deze startersprijs vond vanmiddag plaats tijdens de Startersdag van de Kamer van Koophandel in CineCity in Vlissingen die bezocht werd door zo’n 350 bezoekers.

Uit handen van de oud-winnaar Proud Mary kregen de kersverse winnaars Nathalie van Jole en Jan Wattenberghe een cheque van 1.000 euro van de Kamer van Koophandel.
Naast de uiteindelijke winnaar stonden ook hoevehotel Hof Christina uit Vrouwenpolder en Talent Support Personal Training uit Vlissingen in de finale van deze Startersprijs. Tijdens de spannende middag werden de plannen door deze ondernemers uitgebreid toegelicht aan een deskundige jury.

Het nieuwe bedrijf Artefact richt zich speciaal op advies en onderzoek van erfgoed. De winnaar werd onder andere geroemd om het doordachte plan en het unieke concept. Ook de passie van de ondernemers en de deskundigheid in het vakgebied werden door de jury geroemd. Volgens de jury ‘graaft’ Artefact een gat in een nieuwe markt.
De afgelopen weken hebben tientallen jonge ondernemers hun plannen ingestuurd om mee te dingen naar deze titel. Iedere ondernemer uit Zeeland die een eigen bedrijf gestart is tussen 1 juli 2009 en 1 september 2010 en een ondernemingsplan heeft, kon zich inschrijven voor deze Zeeuwse startersprijs.

De prijs is bedoeld om Zeeuwse ondernemers aan te moedigen hun plannen goed op papier te zetten en zo de slagingskans van hun bedrijf te vergroten.

Steun in de rug

Meer dan 70 procent van de ondernemers, die al of niet gedwongen gestopt zijn, heeft geen ondernemingsplan, stelt de Kamer van Koophandel. Het ontbreken van een gedegen ondernemingsplan is een belangrijke oorzaak voor een voortijdige bedrijfsbeëindiging. De prijs is bedoeld om ondernemers aan te moedigen hun plannen goed op papier te zetten.

Zo vergroten zij de slagingskans van hun bedrijf
Een deskundige jury keek onder andere naar de volledigheid van het ondernemingsplan, zoals het financiële en het commerciële plaatje en de haalbaarheid van het ondernemingsplan. Daarnaast is gekeken naar de gedrevenheid en de ervaring van de ondernemers.
De jury bestond uit Mary Lui, eigenaresse van restaurant Moy Fa uit Axel, Willem Ausems, lector Ondernemerschap en Innovatie aan de Hogeschool Zeeland, Joop Maas, vestigingsmanager van Boom Communicatie, Mary Liu, eigenaar van Moy Fa, Chinees Indisch Restaurant en Kees de Wolf, adviseur bij de Kamer van Koophandel.

meer informatie: Kamer van Koophandel Marc Volleman, T (0118) 67 35 34, M (06) 42 29 90 86, E marc.volleman@kvk.nl

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!