KvK stort 30 euro per deelnemer seminar aan Haïti

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: Kamer van Koophandel

Bijeenkomst op 8 februari over ‘Fiscaal vriendelijk goed doen’

KvK stort 30 euro per deelnemer seminar aan Haïti

De Kamer van Koophandel Brabant komt in actie voor Haïti. Dit door ondernemers gratis het seminar ‘Fiscaal vriendelijk goed doen’ aan te bieden. Per deelnemer aan het seminar stort de KvK 30 euro op giro 555 van de samenwerkende hulporganisaties.

De KvK hoopt met het seminar tweehonderd ondernemers te trekken. Zij krijgen tijdens het seminar te horen hoe zij fiscaal vriendelijk kunnen doneren aan Haïti of aan andere goede doelen. Specialist Bas Geerkens van Berk Accountants en Belastingadviseurs in Eindhoven geeft hierover uitleg. ‘Het is voor ondernemers belangrijk om te weten aan wie ze fiscaal vriendelijk kunnen schenken, wat ze daarvoor moeten doen en wat het oplevert. Het maakt bijvoorbeeld uit of je via de inkomstenbelasting of via de zaak geeft. En geven kan structureel en incidenteel. Ook dat heeft fiscale consequenties.’

Geerkens benadrukt dat het bij fiscaal vriendelijk geven niet om enorme bedragen hoeft te gaan. ‘Als je via de inkomstenbelasting doneert, is het al vanaf 120 euro fiscaal aantrekkelijk’. De KvK hoopt met het gratis seminar niet alleen voldoende ondernemers te trekken. De KvK hoopt het ondernemers ook makkelijker te maken financiële steun te verlenen aan Haïti en andere goede doelen.

Het seminar ‘Fiscaal vriendelijk goed doen’ is op maandag 8 februari om 19.00 uur in het gebouw van de Kamer van Koophandel Brabant aan de J.F. Kennedylaan in Eindhoven. Het seminar duurt een uur en wordt afgesloten met een netwerkborrel. Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.kvk.nl/haiti  (n.b. haiti zonder trema).

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!