KvK zet ondernemers voor de klas

  • Onderwijs & Training
  • Bron: KvK Oost Nederland

De Kamer van Koophandel Oost Nederland vindt het belangrijk kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met het ondernemerschap. Om hen zo voor de toekomst te inspireren zelf een bedrijf te beginnen.

KvK zet ondernemers voor de klas

Siem Bouma van de Blauwe Shop verzorgt in het kader van de Dag van de ondernemer voor de klas een gastles bij CBS de Vlinder in Hardenberg. Hij gaat de basisschoolleerlingen vertellen over zijn eigen bedrijf en zijn leven als ondernemer in modebranche.
       
Bouma is één van de ruim dertig ondernemers die in de regio Oost-Nederland tijdens de Nationale Onderwijs Week een gastles verzorgt. Wat maakt ondernemen spannend? Word je er snel rijk van?
Moet je hard werken? Maar vooral ook waarom word je ondernemer? Met deze vragen wil de Kamer van Koophandel Oost Nederland kinderen uit de hoogste groepen laten nadenken over wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een eigen bedrijf. De Dag van de ondernemer voor de klas vindt plaats op donderdag 6 oktober 2011 en wordt dit jaar voor de derde keer gehouden.

Jong geleerd is oud gedaan
Ondernemerschap is belangrijk voor Nederland. Het zorgt voor dynamiek in de maatschappij en is een stimulans voor de economie. De Kamer van Koophandel vindt het belangrijk dat kinderen al vroeg in aanraking komen met het ondernemerschap. Op die manier ontwikkelen zij eigenschappen die hen later goed van pas kunnen komen als werknemer of eigenaar van een eigen bedrijf. En wie kan er nu beter vertellen over hoe leuk het is om een eigen bedrijf te hebben dan de ondernemers zelf! Dat zij het ook erg leuk vinden om over hun ervaringen te vertellen, blijkt wel uit het grote aantal aanmeldingen.

In de praktijk
Behalve het verzorgen van gastlessen en presentaties op basisscholen, is de Kamer van Koophandel in het MBO en HBO betrokken bij een groot aantal ondernemerschapsprojecten waar studenten door middel van praktijkcases leren wat het ondernemerschap inhoudt. Hierbij ontbreekt het uiteraard niet aan ondersteuning en betrokkenheid van ondernemers uit de regio.

Meer informatie over Kamer van Koophandel Kantoor Enschede:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!