home » nieuws » Industrie »

Kwaliteit drinkwater voldoet aan de norm

Drinkwaterbedrijven in Nederland leven de wettelijke voorschriften voor de controle van het drinkwater goed na. Dat blijkt uit het rapport 'De kwaliteit van het drinkwater in Nederland in 2016' van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Kwaliteit drinkwater voldoet aan de norm

Het rapport is gebaseerd op de resultaten van de controles van de drinkwaterkwaliteit, die de drinkwaterbedrijven in 2016 aan de ILT hebben gemeld.

Wettelijk meetprogramma

De normen voor de kwaliteit van drinkwater en de vereisten voor monitoring en analyse zijn opgenomen in het Drinkwaterbesluit en de Drinkwaterregeling. Alle drinkwaterbedrijven in Nederland voeren een wettelijk meetprogramma uit om de kwaliteit van het drinkwater te bewaken. Hierbij gaat het om metingen na de laatste zuiveringsstap en in het distributienetwerk.

Actieve incidenten bestrijding

De drinkwaterbedrijven hebben een beperkt aantal normoverschrijdingen gemeten. Bij 99,9 procent van de ruim 670.000 metingen blijkt dat het drinkwater voldoet aan de gestelde normen. Normoverschrijdingen zijn over het algemeen incidenteel van karakter. De drinkwaterbedrijven pakken de incidenten effectief aan.

Meer informatie over BRABANT WATER :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!