‘Kwekerij van de toekomst’ uitgeroepen tot ‘Groen bedrijf van de maand’

  • Innovatie & MVO

Chemievrije planten- en bomenteelt heeft de toekomst. Daarvan zijn Casper en Marion Verhoeven overtuigd. En ze handelen daar ook al jarenlang naar. Reden voor de provincie Noord-Brabant om Kwekerij Casper Verhoeven in Biezenmortel uit te roepen tot ‘Groen bedrijf van de maand’.

‘Kwekerij van de toekomst’ uitgeroepen tot ‘Groen bedrijf van de maand’

Gedeputeerde Johan van den Hout (ecologie) overhandigde hen vanmorgen de oorkonde.

Kwekerij Verhoeven is gespecialiseerd in de teelt van kubus- en zuil buxusvormen. Die worden vooral afgenomen door zakelijke klanten die buxushagen willen aanleggen. De buxussen van Verhoeven zijn ‘van Olympische klasse’, zoals hij zelf zegt. En dat is geen opschepperij, want ze zijn tijdens de Olympische Spelen van 2012 gebruikt in het Wembleystadion in Londen.

Schoon Water

Als deelnemer aan het project ‘Schoon Water voor Brabant’ is hij er trots op dat hij gebruik maakt van de kracht van de natuur, geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt en zo het (grond)water schoon en geschikt houdt als drinkwater voor alle burgers van Brabant.

Andere benadering

Verhoeven: ‘Het vraagt in de eerste plaats natuurlijk een andere benadering. Dat zit tussen de oren van de kweker. Onze duurzame teelt vraagt soms wat meer arbeid en als je op natuurlijke wijze werkt, moet je soms ook ’s avonds aan de slag. Maar onze buxus heeft al jarenlang een constante kwaliteit, heeft een langere levensduur en is goed bestand tegen ziekten en plagen. Onze afnemers, veelal tuinarchitecten, die weten dat zo langzamerhand wel’.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!