Lancering nieuw kennisinstituut in Brainport Eindhoven

  • Technologie
  • Bron: Geodan

Op woensdag 21 maart wordt het Dutch Institute for Technology, Safety & Security gelanceerd.

Lancering nieuw kennisinstituut in Brainport Eindhoven

Geodan is één van de ‘founding partners’ in dit instituut waarin universiteiten, publieke en private partijen samenwerken. De lancering gaat gepaard met een minisymposium, waar onder andere Henk Scholten (CEO Geodan) zal spreken. Voor Geodan heeft de samenwerking in Eindhoven enorme meerwaarde. Het heeft onder andere geleid tot de ontwikkeling van het product Eagle, de technologie die netcentrisch werken mogelijk maakt.
Brainport Regio Eindhoven

Het nieuwe kennisinstituut past geheel bij de profilering van de Brainport Regio Eindhoven, als slimste regio van de wereld. Het kennisinstituut in Eindhoven is een direct resultaat van Operational Field Labs (OFL), zoals ‘Netcentrisch Werken’ en ‘Bedrijventerreinen’, waar Eagle technologie de basis van vormt.
Netcentrisch werken

Het Dutch Institute for Technology, Safety & Security bouwt voort op de verworven kennis uit het OFL ‘Netcentrisch Werken’, waarin met behulp van Eagle-software camerabeelden van bedrijvenparken, binnensteden en parkeerplaatsen worden gecombineerd met andere administratieve en geografische gegevensbronnen. Denk hierbij aan vergunningen, BAG-gegevens en informatie over het beheer van de openbare ruimte.
Project PRINS

Een van de activiteiten van het kennisinstituut is het project PRINS. PRINS gaat ervoor zorgen dat nog meer publieke en private gegevens bij elkaar komen, zoals de integratie van camerabeelden en sensoren van Rijkswaterstaat en alarmen achter de voordeur van bedrijven afkomstig van particuliere alarmcentrales. Een en ander zal onder andere gebruikt worden om 112-meldingen van politie maar ook van de brandweer te valideren, zodat de politie en brandweer straks minder vaak op loze meldingen hoeven uit te rijden.

Meer informatie over GEODAN IT B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!