Land van Cuijk ontvangt IIAW met open armen

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Ondernemerslift+

Het Land van Cuijk is enthousiast over de komst van Innovation In A Week volgende maand. We vroegen Wim Hillenaar, burgemeester van de gemeente Cuijk, wat hem zo blij maakt aan de komst van Innovation in A Week.

Land van Cuijk ontvangt IIAW met open armen

Het Land van Cuijk is enthousiast over de komst van Innovation In A Week volgende maand. We vroegen Wim Hillenaar, burgemeester van de gemeente Cuijk, wat hem zo blij maakt aan de komst van Innovation in A Week.

“Het concept van de pressure cooker, het in een week tijd iets presteren, past goed bij deze tijd. Studenten voelen zich hier als een vis in het water. Ze kunnen hun tanden ergens in zetten en zien snel resultaat. Ik vind het als burgemeester extra leuk dat de teams dit keer in onze raadszaal gaan zitten. Dat is 15 meter bij me vandaan, dus ik sta letterlijk dichtbij de deelnemende studenten en ondernemers!

Extra aandacht

Dat Innovation In A Week naar Land van Cuijk komt, maakt me trots. In dit gebied is veel bedrijvigheid en ondernemersgeest en de ondernemers kunnen wat mij betreft niet genoeg in de etalage staan. We hebben zowel starters als gevestigde ondernemers hier, een hele mooie mix al zeg ik het zelf. We staan als regio niet per se bekend als ondernemend stukje Oost-Brabant, dus wat extra aandacht is goed voor de bedrijven hier. Het meedoen aan Innovation in a Week levert de ondernemers natuurlijk nog meer op. Zij kunnen hun vragen neerleggen bij de studententeams en krijgen hier een professioneel antwoord op. Daar werken ze graag aan mee.

Groepsgericht

Aan de studenten die meedoen aan Innovation in a Week zou ik willen zeggen: ‘Erger je nooit, maar verbaas je’. Werken in een groep is leuk en nuttig en brengt je veel, als je ervoor openstaat. Innovation In A Week is ‘voor het echie’. Misschien ben je al aardig gewend aan groepsgericht werken, wellicht nog niet. In elk geval wil ik je meegeven dat er in elke groep mensen zitten die harder gaan dan de rest, mensen die langzamer gaan of erg eigenwijs zijn. Schrik daar niet van terug. Juist daar zitten de lessen waar je later écht iets aan hebt!”

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!