Landelijke Dag van het Onderhoud dit jaar op 19 september

  • Maintenance
  • Bron: Dutch Institute World Class Maintenance

De derde editie van de Landelijke Dag van het Onderhoud is een initiatief van de NVDO. Het doel van de Landelijke Dag van het Onderhoud is Nederland bekend te maken met het belang van goed onderhoud!

Landelijke Dag van het Onderhoud dit jaar op 19 september

Bovendien willen we ook op deze manier jongeren van 12 t/m 16 jaar interesseren voor een opleiding of baan in de techniek in het algemeen en onderhoud in het bijzonder.

Het thema van de aanstaande Landelijke Dag van het Onderhoud is dan ook "Zien, Leren, Doen". Nederland wordt deze dag onderverdeeld in vier Regio's te weten; Noord, Oost, Zuid, West. Elke Regio heeft zijn officiële opening en een bustour voor leerlingen die een tour krijgen langs vier onderhouds/technische bedrijven! Naast deze tour openen tal van bedrijven, hogere onderwijsinstellingen en science centers hun deuren voor jongeren.

Zonder onderhoud staat alles op losse schroeven! Dat hoeven we u vast niet te vertellen. Maar weten uw toekomstige werknemers dat ook? Techniek, en in het bijzonder beheer en onderhoud, zijn steeds meer een goed bewaard geheim in onze sector. En dat terwijl onderhoud, in de brede zin van het woord, jaarlijks goed is voor circa 30 miljard omzet en werkgelegenheid biedt aan zo'n vier procent van de beroepsbevolking. Dat zijn bijna 300.000 professionals!

In het NVDO Onderhoudskompas heeft u kunnen lezen dat onderhoud enorme waarde toevoegt aan de Nederlandse industrie en dat de instroom op de technische arbeidsmarkt laag is. Wij hopen met de Landelijke Dag van het Onderhoud een bijdrage te leveren aan het reduceren van de tekorten aan nieuwe collega's in ons vak.

Alleen door samen onze deuren te openen kunnen we deze bijzondere dag tot een succes maken!

Wilt u meedoen? Lees dan hier verder.

Meer informatie over World Class Maintenance:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!