Landelijke inventarisatie agri & food innovaties van start

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Food Valley NL

Food Valley NL lanceert binnenkort de onafhankelijke website vol met innovatieve oplossingen uit NL. Vorig jaar introduceerde Food Valley NL de pilotversie Dutch Food Innovations: een bundeling van een groot aantal foodinnovaties uit Nederland.

Landelijke inventarisatie agri & food innovaties van start

Er werd gestart met compacte beschrijvingen van innovaties op het gebied van onder meer Food & Health, Food Technology, Food Safety en Sustainability. Met de pilotversie werd onder meer getest op de Fi Europe, de IFT Food Expo (VS) en de Food Valley Expo. Stap voor stap breidt Food Valley NL de database uit met innovaties in andere agri – of fooddomeinen.

Steeds meer oplossingen

“Onze houdbaarheid van onze producten moet worden verlengd, wie kan ons hierbij helpen? Welke oplossingen zijn er beschikbaar om zoutreductie te realiseren in vlees? We zijn op zoek naar een partner, die een oplossing kan bieden voor....?. Het is voor ons dagelijkse kost om de vragen uit het buitenland en Nederland te beantwoorden en de bedrijven en kennisinstellingen voor te dragen die de oplossing kunnen bieden. Door de jaren heen werd de lijst van innovatieve oplossingen waarmee we werkten alsmaar uitgebreider. We zijn er steeds meer over gaan publiceren en zien de internationale interesse groeien. Reden te meer om dit ook online beschikbaar te stellen”, aldus Roger van Hoesel, directeur Food Valley NL.

24/7 tonen wat je in huis hebt

Food Valley NL is gespecialiseerd in het vinden van de juiste kennis, informatie en mogelijke partners op verzoek van bedrijven uit binnen- en buitenland. “Wil je dit goed doen dan hoort hier de mogelijkheid bij om continu, 24/7, te kunnen laten zien wat Nederland de wereld te bieden heeft. Vele bedrijven en kennisinstellingen hebben ons hun innovatieve oplossingen aangedragen om op te nemen, maar we zijn ervan overtuigd dat Nederland nog meer van deze parels in huis heeft, die ook via de nieuwe site internationale aandacht verdienen”, aldus Roger van Hoesel.

Innovatiekracht versterken

Een van de doelen van Food Valley NL is de innovatiekracht van de Nederlandse agrifoodsector internationaal te versterken door een waardevolle bron van interessante ontwikkelingen uit Nederland beschikbaar te stellen via de nieuwe website. Tot de doelgroep van de website kunnen vertegenwoordigers uit de (inter)nationale agrifood en foodgerelateerde sector, afkomstig uit de industrie, kennisinstellingen en overheid worden gerekend.

Aanmelden of voordragen

Een nieuw product, technologie of ingrediënt of een andere innovatieve oplossing aanmelden of voordragen kan via een e-mail aan communicatie@foodvalley.nl onder vermelding van innovatie.

Meer informatie over VERWIJDERD:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!