Leisure Boulevard

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: De ideale connectie

Het project Leisure Boulevard zorgt ervoor dat ondernemers optimale vestigingsvoorwaarden vinden.

Leisure Boulevard

     “We gaan er samen voor zorgen dat leisure-bedrijven zich met trots kunnen
       én willen presenteren als onderdeel van een interessant en aantrekkelijk
       Midden-Brabant.”
       - Frank Boss, programmadirecteur De ideale connectie

 

Midden-Brabant is eigenlijk één grote Leisure Boulevard

Leisure staat voor alles wat te maken heeft met vrijetijdsbeleving... niet alleen toerisme en recreatie, maar ook horeca en welness, cultuur en activiteit, sport en spel én creatieve industrie.
Leisure speelt een cruciale rol voor de huidige economie én de economische toekomst van Midden-Brabant. De regio blinkt op dit moment al uit door de samenkomst van verschillende disciplines. Maar door krachtig samen op te trekken, kunnen de betrokken gemeenten, onderwijs- en kennisinstellingen en ondernemers ook de liggende kansen verzilveren. Het hele gebied staat bol van de mogelijkheden om uit te groeien tot dé leisure hotspot van de Benelux.

 

Het omvat ook natuur, mobiliteit en onderwijs

Midden-Brabant heeft een grote variëteit in groot- en kleinschalige vrijetijdsvoorzieningen én aansluitende, ondersteunende en toeleverende partijen. Dus niet alleen wereldwijd bekende toppers als De Efteling, de Beekse Bergen en de Tilburgse Kermis, maar ook authentieke, sfeervolle musea als het Leder & Schoenmuseum, de groeiende creatieve bedrijven en een eigen Leisure Academy. En vergeet daarbij ook zeker niet alle toeleveranciers, het vervoer, de vakopleidingen en prettige woonmogelijkheden voor het benodigde personeel.

     “De Leisure Boulevard is geen lange laan met attractieparken. Leisure omvat veel
      meer; het is ook natuur, mobiliteit en onderwijs. Eigenlijk komt alles er wel bij
      kijken. Zaak is die gigantische, positieve, impact voor de regio tastbaar te
      maken.”
      - Leo Beckers, projectcoördinator Leisure Boulevard

 

Aantrekkingskracht op investeerders

Als het gaat om beleving van vrije tijd, heeft Midden-Brabant alles wat een regio zich kan wensen. Grootschalige, intensieve recreatie zoals de Efteling en de Beekse Bergen, rustige natuurgebieden zoals de Loonse en Drunense Duinen, water, stedelijke cultuur, creatieve bedrijvigheid, muziek, theaters, musea, sportvoorzieningen en een uitgebreid winkelaanbod. De regio heeft dan ook een enorme aantrekkingskracht op investeerders die zich in een vruchtbare omgeving willen vestigen of juist hun bedrijvigheid willen uitbreiden.

 

Optimale vestigingsvoorwaarden

Het project Leisure Boulevard zorgt ervoor dat ondernemers optimale vestigingsvoorwaarden vinden. Of het nu gaat om huisvesting door een regionale visie op het aanbod van bedrijventerreinen, om kennis via de Leisure Academy, om innovatie door samenwerking over bedrijfssectoren heen, of om regiobranding.
Binnen het project en de verschillende deelprojecten slaan (lokale) overheden, kennisorganisaties en ondernemingen krachtig de handen ineen om het uiteindelijk samen waar te kunnen maken.

    “Het succes van de Leisure Boulevard is afhankelijk van het draagvlak bij
     sterke partners in de regio [...] vooral ook bij krachtige bedrijven in het gebied.”
     - Thoon Essed, gedeputeerde Provincie Noord-Brabant

 

Lees meer over het projectvoorstel

In de samenvatting van het projectvoorstel leest u meer over het project, de insteek, aanpak én de marsroute richting toekomst. U vindt een actueel exemplaar in het downloadcentrum onder het kopje Leisure Boulevard.

 

Wilt u actief aansluiten bij de Leisure Boulevard?

Neem contact op met de projectcoördinator:
Leo Beckers
T (06) 51 74 37 50
E leobeckers@deidealeconnectie.nl

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!