Leisure Ontwikkel Fonds Noord-Brabant verstrekt eerste lening

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: Stimulus

Oorlogsmuseum Overloon is de eerste organisatie die een lening ontvangt uit het Leisure Ontwikkel Fonds Noord-Brabant (LOF Brabant). Het museum leent anderhalve ton om een verhoogd fietspad door het museum aan te leggen. Een concept dat wereldwijd uniek is.

Leisure Ontwikkel Fonds Noord-Brabant verstrekt eerste lening

Het doel van het indoor-fietspad is het aanspreken en aantrekken van internationaal publiek met in het bijzonder Duitse bezoekers die in Noord-Limburg en in Brabant recreëren. Bezoekers worden hiermee van buiten naar binnen gehaald, zowel geografisch als letterlijk gezien.

Nieuw vrijetijdsaanbod ontwikkelen

Het verhoogde fietspad is gebaseerd op de Baileybrug, die tijdens de bevrijding door de geallieerden werd gebruikt. De fietsbrug wordt aangesloten op het bestaande fietsroutenetwerk en is tijdens openingstijden van het museum gratis te gebruiken. Fietsers rijden op drie meter hoogte door het museum. Het doel van de tocht over de brug is fietstoeristen te verleiden om het museum ook als betalende gast te bezoeken. Bart de Boer, voorzitter van Stichting Leisure Ontwikkel Fonds Noord-Brabant: “Dit project is een goed voorbeeld van nieuw te ontwikkelen vrijetijdsaanbod wat we met het LOF Brabant willen stimuleren. Het Oorlogsmuseum Overloon heeft een unieke, innovatieve manier bedacht om meer bezoekers te trekken, van regionaal tot internationaal.”

Fietsbrug Oorlogsmuseum Overloon

Financiering van het fietspad

De lening van het LOF Brabant is goed voor een klein deel van de financiering van het fietspad. Eerder investeerden het vfonds, de gemeente Boxmeer en de provincie Noord-Brabant al in het project. Naast het fietspad wordt met de nieuwe lening geïnvesteerd in de beleving van het museum. Erik van den Dungen, directeur van het Oorlogsmuseum Overloon: “Nu de Tweede Wereldoorlog van ‘memory’ naar ‘history’ gaat, worden moderne presentatietechnieken van steeds groter belang om de impact van oorlog op het leven van mensen, zowel burgers als militairen, voor museumbezoekers invoelbaar te maken.”

Het Leisure Ontwikkel Fonds Noord-Brabant

Het LOF Brabant verstrekt marktconforme leningen aan ondernemers met een innovatief, kwalitatief onderscheidend plan voor de Brabantse vrijetijdssector. Zo stimuleert de instantie de ontwikkeling van nieuw vrijetijdsaanbod in Brabant met als doel structureel meer bezoekers van verder weg naar de provincie te trekken die langer blijven en meer besteden wat op zijn beurt weer leidt tot meer inkomsten en werkgelegenheid binnen de vrijetijdssector en aanverwante sectoren.

Oorlogsmuseum Overloon

De economie versterken

Bert Pauli, gedeputeerde Economie en Internationalisering van provincie Noord-Brabant, over de eerste lening: “De vrijetijdssector in Brabant kan met uniek en vernieuwend aanbod nog veel meer bezoekers trekken. De kans is groot dat zij vervolgens ook andere plekken bezoeken en in de provincie blijven slapen of eten. De provincie wil op deze manier de economie versterken en is daarom mede-initiatiefnemer van het LOF Brabant. Ik ben blij dat vandaag de eerste lening is verstrekt waardoor Oorlogsmuseum Overloon op innovatieve wijze de geschiedenis kan laten spreken.”

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!