Leningen voor Brabantse bedrijven door Brabant FM

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: KVK

Kleine en middelgrote bedrijven in Brabant die problemen hebben om leningen bij de bank te krijgen, kunnen nu de hulp inschakelen van elf semi-overheidsinstanties die zich hebben verenigd in Brabant Financial Matching, kortweg Brabant FM.

Leningen voor Brabantse bedrijven door Brabant FM

Door de economische crisis zijn banken extra kritisch bij het verstrekken van financieringen. Met steun van Brabant FM krijgen die bedrijven korting een financieel specialist om hun kans op een lening te financiering vergroten.

Brabant Financial Matching bestaat onder andere uit de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Brainport Development, de Brabantse Zeeuwse Werkgeversvereniging BZW, de beide Brabantse Kamers van Koophandel, Syntens, Rewin en MKB-Brabant. Volgens Brabant FM is bewezen dat ondernemers makkelijker een krediet van de bank krijgen, als ze door een onafhankelijke adviseur intensief zijn begeleid. Met een goede weergave van de cijfers en een strategische onderbouwing worden plannen eerder gehonoreerd. Maar vanwege de kosten schakelen veel ondernemers geen financieel specialist in. Brabant FM verlaagt deze drempel door de helft van de kosten te vergoeden tot een maximum van 2.500 euro.

Stimuleren van de regionale economie
Het project Brabant FM is een proef en loopt tot en met december 2010. In deze periode kunnen zo'n zeventig ondernemers geholpen worden met intensieve begeleiding, waardoor naar zo'n 7 miljoen euro aan financiering gehaald zal worden. De bedrijven die geholpen willen worden moeten wel aan bepaalde eisen voldoen; zo mogen ze niet meer dan 250 medewerkers in dienst hebben. De proef richt zich op innovatieve, startende ondernemers en groeiers. Een andere groep bestaat uit bedrijven die hun product, dienst, technologie of bedrijfs- en productieprocessen willen vernieuwen om daarmee hun markt- en concurrentiepositie te verbeteren

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!