Liquavista verhuist naar Strijp-S

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Eindhoven

Strijp-S heeft er een nieuwe succesvolle speler bij. VolkerWessels en de gemeente Eindhoven verwelkomen Liquavista als nieuwe speler in deze omvangrijke gebiedsontwikkeling.

Liquavista verhuist naar Strijp-S

Foto: Fototainer, Thijs Groenhuis

Het van origine Eindhovense bedrijf is een 100% dochter van het Amerikaanse Amazon.com. Haar corebusiness betreft de ontwikkeling van een nieuwe display technologie, geschikt voor een breed spectrum aan applicaties. Hiermee plaatst ze zich in de traditie van de voormalige Philips-beeldtechniek. Deze techniek was begin jaren ’70 sterk in opkomst, gebouw SFH is om deze reden destijds gerealiseerd. Het gebouw bevat hoogwaardige cleanroom faciliteiten en huisvest vandaag de dag diverse precisie technologiespelers.

Gebiedstransformatie van Strijp-S

Liquavista neemt met circa 90 medewerkers haar intrek op 7.000 m2 vvo, en gebruikt daarmee een behoorlijk aandeel van de totaal ruim 25.000 m2 vvo die het gebouw groot is. De beweging van Liquavista naar Strijp-S vindt plaats binnen de omvangrijke gebiedstransformatie die gaande is op deze historierijke plek van Brainport. Het veelkleurige spectrum aan ondernemers dat Strijp-S ondertussen rijk is wordt met deze belangrijke media-technologiespeler verder versterkt.

Staf Depla, verantwoordelijk wethouder voor het programmagebied Spoorzone (waaronder Strijp-S), is bijzonder verguld met de komst van Liquavista: “Het bevestigt opnieuw welke aantrekkingskracht het gebied heeft. Ook bedrijven willen graag onderdeel zijn van de dynamiek van deze unieke gebiedsontwikkeling. Mooi om te ervaren dat de media-technologie voortleeft in deze creatieve omgeving.”

VolkerWessels en Gemeente Eindhoven

Na de succesvolle verhuur in 2012 van 15.000 m2 vvo aan Bosch Security Systems BV is dit een volgende grote speler die Strijp-S verkiest als optimaal vestigingsklimaat. Het 27 hectare grote terrein is in 2002 door Philips overgedragen aan de samenwerkende partners VolkerWessels en gemeente Eindhoven. Sinds deze overdracht heeft Philips geleidelijk Strijp-S verlaten. De ontwikkelingscombinatie heeft zorggedragen voor een compleet nieuwe hoogwaardige openbare ruimte als belangrijke voorwaarde voor transformatie.

In korte tijd hebben ruim 500 ondernemers zich op Strijp-S gehuisvest. Ondertussen heeft het gebied ook haar eerste ruim 600 nieuwe inwoners mogen verwelkomen. Events als de Dutch Technology Week, Dutch Design Week en GLOW-NEXT onderstrepen de sterk toenemende waarde van Strijp-S als een hoogstedelijk attractief woon-, werk- en verblijfmilieu.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!