Logistics Community Brabant officieel van start

  • Logistiek & Vervoer

Het nieuwe logistieke kenniscentrum, Logistics Community Brabant (LCB) had op donderdag 26 april jl. haar feestelijke kick off bij de Koninklijke Militaire Academie in Breda.

Logistics Community Brabant officieel van start

Meer dan 200 ondernemers en ander geïnteresseerden woonden presentaties bij over invloedrijke trends en ontwikkelingen als virtual reality, robotisering. Last mile. Control towers en 3D-printen. Zij werden daarnaast geïnformeerd over logistieke projecten in de zorg. Deze hebben bijvoorbeeld als doel om wachttijden te verkleinen en verspilling van medicijnen tegen te gaan. Defensie vertelde o.a. over de logistiek die nodig is voor onderhoud van het nieuwe militaire vliegtuid, de F-35.

Paul Depla (burgemeester van Breda), Bert Pauli (Gedeputeerde Economie en Internationalisering, provincie Noord-Brabant) en Nico van Os (Lid college van bestuur NHTV), hielden een korte toespraak waarin zij het belang van LCB voor de provincie onderstreepten.

Paul Depla: ‘Dankzij de vele bedrijven en kennisinstellingen in Noord-Brabant kunnen wij belangrijke verbindingen leggen waardoor wij op economisch vlak blijven groeien’. Bert Pauli: ‘Als provinicie werken wij aan een nieuwe logistieke agenda. Eigenwijze combinaties dragen daar positief aan bij’.

Na de toespraken werd door alle partners gezamenlijk het nieuwe logo LCB onthuld.

Meer informatie over Logistics Community Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Meer informatie over Breda University of Applied Sciences:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!