Logistiek dienstverlener PanAlpina verhuist van Rotterdam naar Moerdijk

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: REWIN

PanAlpina, de logistieke dienstverlener gespecialiseerd in het goederenvervoer door de lucht en over zee, verplaatst zijn vestiging van Rotterdam naar Moerdijk.

Logistiek dienstverlener PanAlpina verhuist van Rotterdam naar Moerdijk

Volgens woordvoerder Bart Vorselaars waren de mogelijkheden om in Rotterdam uit te breiden uitgeput en biedt het industrieterrein op Moerdijk nog wel mogelijkheden.  De verhuizing staat in juli gepland. Het personeel verhuist mee naar Moerdijk waar ruim zestig mensen gaan werken. Vorselaars sluit niet uit dat het aantal arbeidsplaatsen op Moerdijk op termijn toeneemt.

Panalpina is wereldwijd een belangrijke speler als het gaat om transport en logistiek. De multinational heeft in meer dan honderd landen vestigingen en telt ruim dertienduizend werknemers.

Het gemeentebestuur van Moerdijk is blij met de komst van PanAlpina en de mogelijk extra werkgelegenheid. Wethouder Economische Zaken mevrouw Ada Grootenboer licht dat toe: "Panalpina biedt werkgelegenheid die prima past in de bedrijvigheidsstructuur en arbeidsmarkt binnen de gemeente Moerdijk. Wij als gemeentebestuur  verwelkomen deze nieuwe banen en investering binnen onze grenzen van harte." aldus wethouder Grootenboer.

Volgens woordvoerder Cees Nuijten van de regionale ontwikkelingsmaatschappij NV REWIN West-Brabant, dat Panalpina bij de vestiging heeft begeleid,  toont de komst van PanAlpina naar West-Brabant aan dat deze regio op het terrein van logistiek nog altijd volop meetelt.

Het nieuwe dc van Panalpina is inmiddels in aanbouw en zal in het derde kwartaal van 2010 operationeel zijn. Heembouw uit Roelofsarendsveen verzorgt het bouwproces.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!