Logistiek met lippenstift zorgt voor enthousiasme en sollicitaties

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Rewin NV

Logistiek dienstverlener DSV heeft de eerste sollicitaties al binnen.

Logistiek met lippenstift zorgt voor enthousiasme en sollicitaties

En er volgen er nog meer. Verschillende dames die donderdag 3 november meereisden met de Logistiek met Lippenstift bussen zijn dolenthousiast. Tonnie van Schaijk: "Mijn sollicitatiebrief zit al in mijn hoofd. Die gaat vanavond nog de deur uit!".

Stimuleringsproject Move It organiseerde de informatie- en belevingsdag Logistiek met Lippenstift voor vrouwen zonder logistieke achtergrond. De ruim 60 geïnteresseerde vrouwen bezochten per touringcar Suiker Unie in Dinteloord, Blom Verkeersscholen in Etten-Leur en DSV in Moerdijk.

Bij Suiker Unie kreeg de groep tijdens een uitgebreide rondleiding het hele proces van het aanleveren van de suikerbieten tot en met het eindproduct suiker te zien. Vooral de logistieke processen eromheen werden benadrukt, om een beeld te geven van wat er allemaal onder logistiek valt. Suiker Unie verwacht de komende jaren weer meer vacatures te krijgen door uitstroom van oudere medewerkers.

Daarna was er bij Blom Verkeersscholen een actief intermezzo. De vrouwen kregen een snelle slipcursus of konden proeven van het rijden op en werken met een heftruck. Eén van de deelnemers vond het zo leuk op de heftruck dat zij direct besloot heftruckchauffeur te willen worden.

In de middag zette de tocht zich voort richting DSV Solutions in Moerdijk. Zij verzorgen voor hun vele klanten vervoer, opslag en distributie van allerlei producten. Van schoenen tot en met gitaren en high tech goederen. Enthousiast en trots vertelden de medewerkers van DSV over hun bedrijf en de functies op kantoor en in het warehouse, die leuk en geschikt zijn voor vrouwen. Bijvoorbeeld Customer Service Representative, Shipping & Receiving Clerk, Orderpicker en Team Leader. Verschillende soorten functies op verschillende niveaus. De functies en de sfeer die er heerste sprak de dames zeker aan.

Zowel bij Suiker Unie als bij DSV werden er meteen na afloop al CV's afgegeven. De dames hebben hun interesse uitgesproken in functies van vrachtautochauffeur tot en met team leader in een warehouse. Met de interesse zit het wel goed. Nu op zoek naar de juiste match!

Deze eerste editie van Logistiek met Lippenstift speelde zich af in West-Brabant. Een Zeeuwse editie volgt. Move It organiseert in 2012 en 2013 ook dagen voor andere doelgroepen, zoals jongeren. Werkgevers met alle denkbare logistieke activiteiten, zowel grootbedrijf als MKB, zijn welkom deel te nemen aan de logistieke dagen van Move It.

Move It in het kort
Move It is een stimuleringsproject met als doel de arbeidsmarkt en het werkgeversimago binnen de logistieke sector in Zuidwest Nederland te verbeteren.

Move It richt zich op:

*Creëren van samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en overheid in  de logistieke sector
*Genereren van 'nieuwe instroom' van mensen in de sector
*Matchen, opleiden en begeleiden van de nieuwe medewerkers
*Begeleiden van bedrijven bij flexibilisering van werktijden, roosters  en werkprocessen om meer doelgroepen aan te trekken
*Stimuleren van ‘goed werkgeverschap' om het imago van de sector te    verbeteren

Move It is een initiatief van REWIN West-Brabant, Transvak en TIG Diensten Bedrijfsinnovatie en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland, Provincie Noord-Brabant en Agentschap NL. De Move It opleidingspartners zijn the Knowledge, SBK Training & Advies en Blom Verkeersscholen.

Meer informatie over SUIKER UNIE:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Meer informatie over REWIN West-Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!