Logistiek Park Moerdijk weer stap dichterbij

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Provincie Noord-Brabant

Het Logistiek Park Moerdijk (LPM) is een belangrijke stap dichter bij realisatie gekomen door de goedkeuring van het ontwerp inpassingsplan door Gedeputeerde Staten.

Logistiek Park Moerdijk weer stap dichterbij

Na vijftien jaar van voorbereiding komt de besluitvorming rond het LPM nu in een afrondende fase. De eerste uitgifte van bedrijfspercelen kan in 2015 beginnen bij positieve besluitvorming door de gemeente Moerdijk en de provincie Noord-Brabant over de randvoorwaarden en het definitieve inpassingplan.

Grootschalige logistieke bedrijven

Het LPM wordt een van de grootste logistieke parken in Nederland, gericht op grootschalige logistieke bedrijven die naast opslag en distributie extra waarde toevoegen door assemblage of montage. Vanwege de gunstige locatie van het LPM ten opzichte van de havens van Rotterdam, Antwerpen en Moerdijk, zal dit logistiek park een zeer sterke bijdrage leveren aan de economische kracht van de regio West-Brabant en de provincie als geheel. Zo is de verwachting dat het LPM rond de 6000 arbeidsplaatsen oplevert.

Havenschap Moerdijk

Het Havenschap Moerdijk is de beoogde ontwikkelaar en beheerder van het LPM. Dit hebben Gedeputeerde Staten vastgelegd in een overeenkomst met het Havenschap en de gemeente Moerdijk. In september besluiten de gemeenteraad van Moerdijk en Provinciale Staten hierover.

Indeling

Het Logistiek Park Moerdijk wordt zorgvuldig ingepast in de omgeving. In het ruimtelijk ontwerp is veel aandacht geweest voor de uitstraling van het LPM. De zichtlocaties langs de snelwegen zullen herkenbaar zijn als afzonderlijke bedrijven, die qua façade wel bij elkaar passen. De kleurstelling is gebaseerd op in de omgeving aanwezige kleuren. Aan de Zuidzijde zullen groenstroken het LPM begrenzen. Het Logistiek Park Moerdijk is gelegen bij het knooppunt Kalverpolder, ingeklemd door de A16 en A17. Via een eigen weg zal het LPM verbonden worden met de haven van Moerdijk.

Meer informatie over PORT OF MOERDIJK:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!