Logistieke probeerweek stimuleert overstap naar duurzaam vervoer

Zoveel mogelijk ondernemers over laten stappen naar duurzaam vervoer. Dat is de gedachtegang achter het speerpunt Slim en Schoon Reizen van de Cleantech Regio. In de Stedendriehoek, ter hoogte van Twello, kunnen ondernemers daarom gebruikmaken van diverse logistieke probeeracties.

Logistieke probeerweek stimuleert overstap naar duurzaam vervoer

Een voorbeeld van zo’n logistieke probeeractie is de logistieke probeerweek. Hierbij kunnen bedrijven een week lang gratis een elektrische vrachtfiets, fietskoerier of e-bestelbus proberen en wordt de aanschaf of lease van een dergelijk duurzaam vervoersmiddel daarna extra voordelig voor hen gemaakt.

Van grijze naar groene logistiek

De logistieke probeerweek valt in goede aarde en diverse ondernemers zijn behoorlijk enthousiast. Zo bleek de probeerweek voor verschillende bedrijven uit de regio reden genoeg te zijn om permanent over te stappen van grijze naar groene logistiek. Voorbeelden hiervan zijn Circulus-Berkel en Bloemsierkunst Flierman die tegenwoordig rijden op een elektrische bestelbus, Spareib Express die warme maaltijden bezorgt met een elektrische vrachtfiets en Gelre Apotheek die gebruikmaakt van een duurzame  fietskoerier.

Slim en Schoon Reizen

Slim en Schoon Reizen is een van de speerpunten van de Cleantech Regio. Het project ondersteunt organisaties bij het realiseren van hun doelstellingen op het gebied van mobiliteit, bereikbaarheid, kosten, bewust en anders werken en slimme inzetbaarheid van werknemers. 

Meer informatie over Cleantech Regio:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!