LTO blij met hoge waardering voor agrarische sector

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: ZLTO

“De agrarische sector staat er goed op bij het grote publiek en daar ben ik blij mee. De gemiddelde burger kijkt positief aan tegen de rol die boeren en tuinders spelen in de samenleving. Waardering en maatschappelijk draagvlak, daar kunnen we trots op zijn. Maar laten we ons ook realiseren dat je daar elke dag aan moet blijven werken.”

LTO blij met hoge waardering voor agrarische sector

Dit zegt directeur Thijs Cuijpers van LTO Nederland in een reactie op een onderzoek, dat het ministerie van Economische Zaken vanmiddag naar buiten heeft gebracht. “Mensen die bekend zijn met onze sector geven zelfs een nog iets hogere waardering dan een jaar geleden. Jongeren tonen iets minder waardering dan ouderen. Gezien het maatschappelijk belang vind ik dat een belangrijk signaal.” 

Kwaliteit

Positief is de gemiddelde Nederlander over het harde werken van de boer en de kwaliteit van de Nederlands product. Cuijpers: “Burgers kijken dus positiever naar onze sector, dan bijvoorbeeld talloze politici, de meeste maatschappelijke organisaties en ook wijzelf. We staan er beter op dan we zelf wel eens denken. Dat is er ook één om in het achterhoofd te houden.”

Bijna driekwart van de bevolking vindt het noodzakelijk dat Nederland ook in de toekomst agrarische bedrijven heeft. Kritiekpunten zitten in te weinig aandacht voor milieu en dierenwelzijn. “Er gebeurt in de praktijk veel meer dan de meeste inwoners denken. Aan ons de uitdaging om dat letterlijk zichtbaar te maken”, stelt Cuijpers.

Marktsignalen

Als voorbeeld verwijst hij naar een pluimveehouder die, gedreven door marktsignalen, is overgestapt naar een ander houderijsysteem met één Beter Leven-ster. “Dat soort veranderingen moeten we voortdurend onder de aandacht zien te brengen van het grote publiek.” 

Zie ook:
http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2015/05/27/hoge-waardering-voor-boer-en-visser.html

Meer informatie over ZLTO:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!