Maak kennis met transport en logistiek

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: TLN

Onder het motto 'Stap in de Cabine' houdt de Nederlandse transportsector een landelijke kennismakingsdag op vrijdag 3 juni.

Maak kennis met transport en logistiek

De Nederlandse transportsector opent vrijdag 3 juni haar deuren voor het publiek. Letterlijk zelfs, want tijdens de actie 'Stap in de Cabine' van Transport en Logistiek Nederland (TLN) kan iedereen die dat wil, zélf in de cabine van een vrachtauto plaatsnemen en meerijden. Een unieke gelegenheid om het werk van een vrachtwagenchauffeur van zeer dichtbij mee te maken. Tientallen transportbedrijven in het land doen hier aan mee en stellen bij elkaar honderden vrachtwagens beschikbaar.  

Volgens woordvoerder Floris Liebrand van TLN weten veel weggebruikers vaak niet wat het beroep vrachtwagenchauffeur inhoudt, waar hij dagelijks mee te maken heeft en hoe bijvoorbeeld het laad- en losproces in elkaar steekt. "Dat komt allemaal naar voren op 3 juni. De onbekendheid met het werk van vrachtwagenchauffeurs kan soms leiden tot onbegrip bij medeweggebruikers. En onbekend maakt vaak onbemind. Tijdens ‘Stap in de Cabine' willen we mensen informeren en enthousiasmeren over het sociale en economische belang van het wegvervoer. Want zonder transport staat alles stil."

Meekijken en -rijden met de vrachtautochauffeur
Op de actiedag zelf mogen deelnemers niet alleen rondkijken in de cabine, maar kunnen ze ook een dagdeel meerijden met de vrachtautochauffeur. Tijdens de rit maakt de passagier kennis met alle aspecten van het werk in de transportsector. Het gereed maken en controleren van een vrachtauto bij vertrek, het laden en lossen, de rit zelf, verkeersdrukte, files, parkeren, aflevering en wachttijden en, navigeren. "We gaan uit van een grote opkomst", aldus Floris Liebrand.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!