Maatschappelijk Ondernemen 040 nu al een succes

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Gemeente Eindhoven

Maatschappelijk Ondernemen 040, een gezamenlijk initiatief van de gemeente Eindhoven en De Lage Landen om maatschappelijke organisaties en het lokale bedrijfsleven aan elkaar te koppelen, is succesvol van start gegaan.

Maatschappelijk Ondernemen 040 nu al een succes

Tijdens de eerste bijeenkomst werden al 45 matches gemaakt tussen de behoeften van de organisaties en het aanbod van de aanwezige ondernemingen.

Op maandagavond 12 september vond de eerste bijeenkomst van Maatschappelijk Ondernemen 040 plaats in het Van Abbemuseum. Zestien maatschappelijke organisaties en zestien bedrijven ontmoetten elkaar daar, om te zien hoe deze partijen elkaar van dienst kunnen zijn. In een avond werden direct al 45 connecties gelegd met daaraan verbonden concrete afspraken voor een vervolg.

Volgens wethouder Depla was de avond een groot succes. "Er hing een ongedwongen sfeer, en de resultaten waren aan het einde van de avond behoorlijk concreet. Sommige mensen gingen weg met een nieuwe samenwerking op zak, voor anderen volgde de bezegeling alsnog tijdens een vervolgafspraak later in de week." Ook Ronald Slaats van De Lage Landen was tevreden met de start van het initiatief. "Goed om te zien dat iedereen zo voortvarend van start is gegaan. We gaan ervan uit dat de diverse samenwerkingen daadwerkelijk resultaten gaan opleveren. We zijn in ieder geval al op de goede weg," aldus Slaats.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!