Maintenance Manager van het jaar 2012: Cor van der Linde

  • Maintenance
  • Bron: DIWCM

Cor van der Linde, MOT is benoemd tot Maintenance Manager van het Jaar 2012!

Maintenance Manager van het jaar 2012: Cor van der Linde

Op 22 maart jl. verkoos de deskundige jury de Maintenance Manager van het Jaar 2012. De wedstrijd werd voor de achtste keer georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) in samenwerking met Industrielinqs pers en platform.
Dit jaar werden uit alle inzendingen uiteindelijk drie Maintenance Managers van topniveau genomineerd;

De eerste genomineerde is Cor van der Linde van de Maasvlakte Olie Terminal (MOT), die zo’n veertig jaar een belangrijke functie vervult in de logistieke keten tussen olieproducenten en raffinaderijen. Als Van der Linde een onderwerp aansnijdt, dan wil hij honderd ideeën voor een oplossing en deelt vervolgens die kennis met anderen. Want alleen zo komt onderhoud op een hoger plan.

De tweede genomineerde is Arne van der Kruk, Maintenance Manager bij NAM, Den Helder. Hij onderscheidt zich door goed onderhoud te plegen met de juiste balans tussen zelf doen en uitbesteden. Hierbij wordt kritisch gekeken naar de dienstverlener. Eigen personeel weet als geen ander hoe de vork in de steel zit, maar het is niet rendabel om een hele organisatie op te tuigen voor iets dat maar eens in de twee jaar gebeurt.


De derde genomineerde is Jan Willem de Vries, hij werkt inmiddels 15 jaar bij kerncentrale Borssele (EPZ). Bij EPZ staat veiligheid voorop bij alle handelingen, besluiten en overwegingen. Voortdurend verbeteren is verankerd in het werk van alle medewerkers. Zo reikte EPZ vorig jaar voor de derde keer haar ‘Safety Awards’ uit. De prijs is ingesteld om veilig werken bij groot onderhoud in de EPZ energiecentrales aan te moedigen. Drie bedrijven ontvingen een ‘Safety Award’ die bestaat uit een glazen trofee en een geldbedrag. De helft van dit geldbedrag maakte EPZ namens de winnende bedrijven over aan een goed doel.


De vakkundige jury is tot een oordeel gekomen, waarbij de vele facetten van het vakgebied Beheer en Onderhoud ten aanzien van Veiligheid, Innovatie, Effectiviteit en Efficiency en coachend leiderschap tegen elkaar ijn afgewogen. Er is vooral beoordeeld op vier hoofdcriteria. Zijn de prestaties recent, zijn ze authentiek en realistisch. En hoe specifiek zijn ze toe te schrijven aan deze drie genomineerden.


Met ongeveer 150 getuigen werd tijdens een feestelijk diner in De Kuip Rotterdam de titel toegekend aan de man die bereid is zijn mensen carrière ta laten maken. De man die buiten de geijkte kaders denkt en handelt omdat het hem en zijn organisatie verder helpt om vervolgens die kennis met anderen te delen. Want alleen zo komt Onderhoud op een hoger plan.


Cor van der Linde, MOT is benoemd tot Maintenance Manager van het Jaar 2012!

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!