Makkelijker en sneller internationaal zakendoen voor Brainport-ondernemers

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Brainport Development

De Kamer van Koophandel en Brainport Development tekende 15 juli in Eindhoven een samenwerkingsovereenkomst om de internationale dienstverlening aan bedrijven te verbeteren.

Makkelijker en sneller internationaal zakendoen voor Brainport-ondernemers

De Kamer van Koophandel en Brainport Development gaan samenwerken om Brabantse ondernemers met internationale ambities verder te helpen. Bedrijven in Brainport Regio Eindhoven kunnen daardoor gemakkelijker en sneller gebruik maken van het internationale netwerk en het advies van de partners binnen het Enterprise Europe Netwerk (EEN).

Krachtig impuls

Beide organisaties houden zich al bezig met het ondersteunen van bedrijven die internationaal zaken willen doen en verwachten door de samenwerking elkaars rol te versterken. De nieuwe werkwijze zal de internationale samenwerking op het gebied van technologie en innovatie een krachtige impuls geven.

Het Enterprise Europe Netwerk is een netwerk van intermediairs in Europa die het mkb direct faciliteert in internationale samenwerking. De intermediairs bieden ondersteuning bij het doen van zaken in de EU en daarbuiten en adviseren bedrijven over Europese financieringsmogelijkheden. EEN telt zeshonderd organisaties, waaronder technologiecentra van universiteiten, Kamers van Koophandel en instellingen voor regionale ontwikkeling, verdeeld over ruim veertig landen. Via het netwerk kunnen Brainport-ondernemers sneller de juiste buitenlandse handelspartners en bedrijven vinden om op het gebied van technologie en innovatie mee samen te werken. Verder kunnen ondernemers advies krijgen over EU-subsidies.

Signposting

Brainport Development en de KvK gaan bedrijven via zogeheten ‘signposting’ efficiënt doorverwijzen binnen het netwerk. Ze gaan ook samenwerken op het gebied van ‘matchmaking’ en actief op zoek naar de juiste internationale partners voor Brabantse ondernemers. Vanuit EEN worden hiervoor al geregeld bijeenkomsten georganiseerd, maar dat valt dankzij de nieuwe samenwerking meer toe te spitsen op de behoeften en kenmerken van het regionale bedrijfsleven.

Ondernemers die internationale samenwerking zoeken op het gebied van handel of innovatie en de werkwijze van het Enterprise Europe Network willen ontdekken, kunnen contact opnemen met de KvK-adviseurs Rim Stroeks, Rene de Groot of Ruben van der Horst.

Verheugd over samenwerking

Brainport Development en de KvK zijn verheugd over de voorgenomen samenwerking. KvK regio directeur Jaap Docter: “Brainport Development is voor ons een unieke samenwerkingspartner. Bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheidsorganisaties werken hier samen op een manier waar heel Nederland met veel bewondering naar kijkt.”

Imke Carsouw, algemeen directeur Brainport Development: “Voor Brainport is dit een belangrijke ontwikkeling, omdat het bijdraagt aan de doelstelling om groei en internationalisering van het mkb te vergroten. EEN is een interessant netwerk en biedt aantrekkelijke diensten aan waar het bedrijfsleven in onze regio baat bij heeft. Door de samenwerking tussen Brainport Development en KvK worden deze voordelen toegankelijker.”

Meer informatie over Brainport Eindhoven:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!