Marktintroductie Kamelka

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Syntens

Afgelopen zaterdag 8 mei 2010 bracht bakkerij Vermeulen & Den Otter uit Vlijmen een nieuw product op de markt: Kamelka, bonbons gemaakt van kamelenmelk.

Marktintroductie Kamelka

De marktintroductie vindt plaats in Den Bosch, als 'Hoofdstad van de Smaak'.
Het product komt voort uit de in oktober 2009 gehouden Design Pressure Cooker® van Syntens, waar het bedrijf aan deelnam.

Het idee voor het gebruik van kamelenmelk had Vermeulen & Den Otter al langer, maar men was er nog niet over uit hoe dit gepositioneerd moest worden.
Op advies van Syntens nam directeur Bas Vermeulen in oktober 2009 deel aan de Design Pressure Cooker® (DPC) Food & Agri van Syntens.

Een DPC is een werkvorm van Syntens, waarbij ontwerpers en ondernemers in teamverband gedurende één dag aan de slag gaan met een concrete ontwerpvraag.
Aan het einde van de dag presenteren ze aan elkaar de resultaten. Vermeulen werd tijdens deze dag gekoppeld aan ontwerpster Judith van Heck van conceptontwikkelingsbureau Koos en Co's.
Het team hield zich bezig met de verdere uitwerking van het idee in een concept, een positionering, naam, een beeldmerk en de marktrichting.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!