home » nieuws » Industrie »

Masevon en Fiberworx beste toeleveranciers van Nederland

  • Industrie
  • Bron: VNO-NCW

Onlangs zijn Masevon Technology uit Hardenberg en KVE Composites/Fiberworx uitgeroepen toto de beste industriële toeleveranciers van Nederland.

Masevon en Fiberworx beste toeleveranciers van Nederland

Ze legden beslag op de Dutch Industrial Suppliers Awards 2010 die dit jaar voor de negende keer in successie werden uitgereikt. De Frencken Group uit Eindhoven won voor de derde keer de achievement award, de speciale prijs voor de supplier die het hoge niveau meerdere jaren weet vast te houden.
Volgens het organiserende Link Magazine (www.linkmagazine.nl) unieke prijzen omdat bedrijven er zich niet zelf voor kunnen nomineren, hun klanten moeten dat doen. De winnaars werden na een uitgebreide selectieprocedure door twee jury's gekozen uit in totaal 281 bedrijven,  in twee categorieën genomineerd door 149 klanten.

Winnaar Best Cost Supplier Award:
Masevon Technology Masevon Technology uit Hardenberg is een ervaren leverancier van engineering en mechatronica met een breed scala aan klanten in onder meer de chemische-,  procestechnische-, semiconductor- en solarindustrie. Het bedrijf, met 125 mensen op de loonlijst, heeft de laatste twee jaar onder leiding van directeur Henk Kieft een omslag gemaakt. Een aantal activiteiten is ge-outsourced naar lage-lonenlanden. Er is geïnvesteerd in nieuwbouw en de aanpassing van de productieprocessen. Hierdoor zijn de levertijden verkort en behoren capaciteitsproblemen in tijden van upturn tot het verleden. Volgens de jury is Masevon een no nonsense-bedrijf dat in vergelijking met bedrijven van dezelfde schaal beduidend beter presteert. "Een nieuwe systemsupplier aan het firmament met als kernwaarde pro-activiteit." Directeur Henk Kieft reageerde aangenaam verrast. “Een enorme verrassing en een waardering voor onze werkwijze,” zo reageerde hij ”Samenwerking met klanten en toeleveranciers staat bij Masevon voorop. Dat wordt kennelijk erg op prijs gesteld.” www.masevon.com  

Prestigieuze prijs, meer omzet
De Dutch Industrial Supplier Awards is een initiatief van Link Magazine, een managementblad voor industriële uitbesteders en toeleveranciers. De verkiezing - georganiseerd in samenwerking met de ING-bank en octrooibureau EP&C - is sinds de eerste editie in 2002 uitgegroeid tot een toonaangevend evenement met een prestigieuze prijs die winnaars aantoonbaar meer omzet oplevert. Dit is mede te danken aan de objectieve opzet: bedrijven kunnen zich niet zelf nomineren, hun klanten moeten hen voordragen. Wie door meerdere klanten als preferred supplier genoemd wordt, ondergaat een uitgebreid assessment. Specialisten van de ING lichten de finalisten financieel door, octrooigemachtigden van EP&C beoordelen de octrooipositie. Deze keer bleven er na twee schiftingsrondes in beide twee categorieën eerst 44 en later in totaal tien kandidaten over voor de finale: vijf in de categorie Best Product en vijf in de categorie Best Cost. In de eerste categorie gaat het om suppliers die het accent leggen op productinnovatie en zo zorgen dat hun klant meer geld verdient met het eindproduct; in de tweede om toeleveranciers die focussen op efficiëntie en zo voor de klant kosten besparen. Voor elke categorie was er een jury van uitbesteders/klanten die de uiteindelijke winnaars bepaalden.

Meer informatie over VNO-NCW Midden:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!