Massale opkomst bij 'Kom proeven aan ondernemerschap'

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Kamer van Koophandel

Steeds meer jongeren zijn geïnteresseerd in ondernemerschap. Dat bleek vanmiddag uit de enorme belangstelling voor het event ‘Kom proeven aan ondernemerschap’ van de Kamer van Koophandel, Jong Ondernemen en Ondernemerslift+.

Massale opkomst bij 'Kom proeven aan ondernemerschap'

450 Jongeren waren aanwezig in de Avans Hogeschool in Den Bosch. De organisatie zette eerder een stop op het aantal aanmeldingen.

Veel aandacht aan ondernemerschap

“Boven verwachting”, noemt beleidsmedewerker Chantal Ottens de opkomst. “Dat het aantal jongeren dat een eigen bedrijf start groeit, weten we. Dat de belangstelling zo massaal zou zijn, overstijgt ook onze verwachtingen.” Een verklaring heeft Chantel Ottens wel: “De situatie op de arbeidsmarkt speelt natuurlijk een rol. Maar zeker niet alleen. Vrijwel alle onderwijsinstellingen besteden tegenwoordig aandacht aan ondernemerschap. Studenten maken er kennis mee en denken er als reële mogelijkheid over na.” Dat bleek gistermiddag onder meer uit het enthousiasme van de jongeren: “Ik heb geleerd dat je dromen waar kunt maken”, aldus een van de aanwezigen.

Goed voorbereiden

De KvK wil jongeren zo goed mogelijk voorbereiden op een toekomst als zelfstandig ondernemer. Dat doet de KvK onder meer door zich sterk te maken voor aandacht voor ondernemerschap in het onderwijs (mbo, hbo en wo) en door het geven van gastlessen. Het streven van Jong Ondernemen is om elke jongere tenminste eenmaal in zijn of haar studentenleven kennis te laten maken met een programma van Jong Ondernemen. En dat lijkt aardig te lukken. Het aantal deelnemers groeit nog elk jaar. Op dit moment staat de teller (landelijk) op 25.525 studenten.

Inspireren en informeren

Het event ‘Kom proeven aan ondernemerschap’ was bedoeld om jongeren te inspireren en te informeren. Ondernemer Thijl Klerkx (19 jaar) vertelde in de Avans Hogeschool over zijn ervaringen. Hij begon op zijn 15de met een bezorgbedrijf in biologische groenten. Inmiddels heeft hij ook een bedrijf dat topondernemingen adviseert over ICT en technologie. Verder waren er workshops (marketing 2020, herken de ondernemer in jezelf, personal branding en start je eigen bedrijf) en was er de mogelijkheid om ronde-tafel-gesprekken te voeren met ervaren ondernemers uit de sectoren Health, Agro& Food, Creatief, Leisure en Innovatie.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!