MBO, HBO en WO-studenten strijden in ondernemerschapsduel

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Tilburg University

MBO, HBO en WO-studenten van zeven Brabantse kennisinstellingen nemen het maandagmiddag 16 november tegen elkaar op in het Brabants Ondernemerschaps Duel 2015.

MBO, HBO en WO-studenten strijden in ondernemerschapsduel

De studenten volgden twee intensieve trainingen door professionals op het gebied van pitchen, inleven in de klant en overtuigingskracht - cruciale vaardigheden voor een ondernemer.

In teams van drie gaan zij, in bijzijn van publiek, de strijd met elkaar aan in het slotduel op 16 november. Het Duel vindt plaats op de eerste dag van de Global Entrepreneurship Week (16-22 november 2015). Het is de zesde keer dat studenten uit Brabant deze strijd met elkaar aangaan.

In totaal duelleren acht teams (zeven kennisinstellingen en één mixed team) met elkaar. Steeds staan twee teams tegenover elkaar, in drie rondes (pitchen, inleven en stelling). Ze krijgen opdrachten als: pitch een fictief product, vertegenwoordig McDonald’s versus Burger King en verdedig deze stelling. Voorafgaand aan het publieksevent krijgen de studenten een ‘warming up’ van één van de trainers. Dagvoorzitter is Jerre Maas van ‘Presensatie’.

Jury

De jury van de dag bestaat uit Freek Staps (Hoofdredacteur NRC Q), Nathan de Groot (ondernemer en Redacteur De Speld) en David van der Loo (ondernemer Appar). Zij bepalen uiteindelijk wie de individuele en groepswinnaar worden.

Traject

Het slotduel is de afronding van een traject waarin de studenten training kregen op het gebied van ondernemende vaardigheden. De eerste training, de basistraining, vond in oktober plaats op de eigen instelling, samen met 10-25 medestudenten. Vanuit de basistraining mochten vijf studenten door naar de pro-training, waarin ze wederom een halve dag aan de slag gingen met studenten van hun eigen, en enkele andere, instellingen. Drie of vier studenten van elke instelling strijden uiteindelijk met elkaar tijdens het slotduel.

Organisatie

Het Brabants Ondernemerschaps Duel vindt plaats op de eerste dag van de Global Entrepreneurship Week 2015. De organisatie is in handen van Avans Hogescholen, Tilburg University Center of Entrepreneurship en Presensatie. Zij organiseren het samen met de deelnemende kennisinstellingen: Avans Hogeschool (HBO), Fontys (HBO), Helicon (MBO), NHTV Internationaal Hoger Onderwijs Breda (HBO), ROC Tilburg (MBO), Summa College (MBO) en Tilburg University (WO).

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!