MBO opleidingscentrum TEACH impuls voor Luchthaven Teuge

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Gemeente Voorst

Verschillende partijen, waaronder VNO NCW Stedendriehoek en gemeente Voorst, hebben plannen om het Teuge Education, Aviation, Competence & Hospitality Center (TEACH) op te richten.

MBO opleidingscentrum TEACH impuls voor Luchthaven Teuge

Aventus, Luchthaven Teuge, VNO NCW Stedendriehoek, De Slaapfabriek, Stella Aviation Maintenance en gemeente Voorst hebben op 10 december een intentieovereenkomst getekend voor het oprichten van het Teuge Education, Aviation, Competence & Hospitality Center (TEACH). Met deze ondertekening spreken betrokken partijen af een traject te doorlopen dat uiteindelijk tot samenwerking dient te leiden.

De samenwerking heeft als doel een bijdrage te leveren aan de opleiding en ontwikkeling van studenten in het middelbaar beroepsonderwijs met als opleidingslocatie Luchthaven Teuge. Hiermee wordt ook een impuls gegeven aan de verdere ontwikkeling van het aantal bedrijven op Luchthaven Teuge.

Duurzame bijdrage aan ontwikkeling Regio Stedendriehoek

Door de instroom van technisch- en toeristisch opgeleid personeel te vergroten en het gat tussen vraag en aanbod in de toekomst te verkleinen wil TEACH een duurzame bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Regio Stedendriehoek op het gebied van kennisontwikkeling, werkgelegenheid en toerisme.

Gemeente Voorst schept faciliteiten

De gemeente Voorst beschikt over verschillende opleidingsvormen. Het AOC heeft onlangs een compleet nieuwe school in Twello gerealiseerd en het Veluws College in Twello is bezig haar nieuwbouwplannen te realiseren. De gemeente Voorst kan geen financiële bijdrage (meer) leveren aan nieuwe initiatieven maar deze wel faciliteren. Wethouder Henk Bink: ´De gemeente Voorst wil zich inspannen om een faciliterende overheid te zijn. Nieuwe initiatieven zijn hier van harte welkom!´

Meer informatie over VNO-NCW Midden:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!