MBO-Techniek- en HBO-Zorgbanen hebben de toekomst in Zeeland

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Scoop

De kansen op werk na een mbo-opleiding zijn de komende jaren net wat beter dan die van hbo’ers en universitaire afgestudeerden. Het hangt er wel sterk vanaf welke richting je kiest: de zorg, een aantal techniekstudies, maar ook secretariaatswerk bieden perspectief.

MBO-Techniek- en HBO-Zorgbanen hebben de toekomst in Zeeland

Dat blijkt uit de Keuzegids Mbo 2015 die vandaag gepubliceerd is. De tweede nieuwsbrief van de Zeeuwse Arbeidsmarktmonitor die volgende week verschijnt, geeft voor Zeeland de baanperspectieven voor schoolverlaters. Daarin onder andere:

Op mbo-niveau en op hbo-niveau zijn tot 2018 voor techniek en groen de perspectieven goed. In de gezondheidszorg zijn de perspectieven goed zodra de opleiding hoger is. Bij de sociaal-culturele opleidingen is dit niet het geval. Afstudeerders in deze laatste opleidingen zullen het uiteindelijk (naar de huidige verwachting) vooral moeten zoeken: (a) als zelfstandig ondernemer, (b) buiten de provincie of (c) in andere beroepen dan de opleiding.

Voor verschillende beroepsgroepen is te verwachten dat werkgevers niet eenvoudig precies de juiste mensen zullen kunnen vinden. De zogenoemde ‘dynamiek’ op de arbeidsmarkt zal nog groter worden.

Meer informatie over Scoop Zeeland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!