Meer informatie en begeleiding bij LEREN en WERKEN in Midden-Brabant op komst!’

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Midpoint Brabant

Op woensdagochtend 25 februari is een volgende stap gezet op weg naar betere dienstverlening voor leren en werken in de regio Midden-Brabant.

Meer informatie en begeleiding bij LEREN en WERKEN in Midden-Brabant op komst!’

Op locatie bij Hoppenbrouwers Techniek in Udenhout trapt wethouder Erik de Ridder van Werkgelegenheid af met een dankwoord naar Henny de Haas, algemeen directeur Hoppenbrouwers Techniek.

Investeren in personeel

Erik de Ridder: “Het is geen toeval dat we hier bij Hoppenbrouwers zijn, zij waren in 2010 al beste Brabantse werkgever en ook in tijden van crisis investeert het bedrijf volop in het personeel. De jeugd wordt hier klaargestoomd voor het werken in de techniek en je ziet dat deze strategie echt werkt voor Hoppenbrouwers. Vanaf 2013 zijn we druk bezig met het opzetten van een initiatief om leren en werken samen aan te pakken; ‘het leerwerk loket’. Het gaat hier om het verbinden van mensen. Henny de Haas is één van onze ambassadeurs binnen dit initiatief. Bedrijven moeten goed begeleid worden om mensen arbeidsfit te houden. Maar ook juist de mensen die verder van de arbeidsmarkt af staan te helpen, bijvoorbeeld door opleidingen.”

Doorstart voor lageropgeleiden

Wethouder Erik de Ridder “van werken” ondertekent mede namens wethouder Marcelle Hendrickx “van leren” een akkoord met Carl Govers, bestuurslid van de Onderwijsgroep Tilburg en districtsmanager Joost van Hamont van het UWV. Daarnaast is ook Midpoint Brabant van de partij omdat daar het project leren en werken in 2015 aanhaakt om een voorschot te nemen op regionale dienstverlening. Het akkoord wordt samen met een ‘business model’ aangeboden aan de landelijke projectleider leren en werken Marianne Zoetmulder: “We gaan met dit plan voor een stevige doorstart zorgen voor de lager opgeleiden en niet werkenden in de regio Tilburg, zodat ook zij deel kunnen nemen binnen het MKB. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit een succes gaat worden.”

Meer informatie over Midpoint Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!