home » nieuws » Industrie »

Meer investering in de (voedings)industrie verwacht

  • Industrie
  • Bron: bron: CBS

Vrijwel alle branches in de industrie denken meer te gaan investeren in 2011

Meer investering in de (voedings)industrie verwacht

Ondernemers in de industrie verwachten dit jaar 25% meer te investeren dan in 2010. Ondernemers in de in de voedings- en genotmiddelenindustrie verwachten 8% meer te investeren. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS over de investeringsverwachtingen van de industrie.

Een half jaar geleden dachten de industriële ondernemers er vrijwel hetzelfde over. Toen verwachtten ze een stijging van 24%. De ondernemers in de voedings- en genotmiddelenindustrie verwachten toen nog 15% meer te investeren.

Vrijwel alle branches in de industrie denken in 2011 meer te investeren dan in 2010. Vooral ondernemers in de chemische industrie zijn zeer positief. Zij verwachten een toename van de investeringen met 73%. De investeringen van de chemische industrie zijn de op een na hoogste binnen de industrie. In 2010 investeerde de chemie bijna 1 miljard euro.

Alleen in de voedings- en genotmiddelenindustrie wordt nog meer geïnvesteerd: in 2010 ruim 1,4 miljard euro. In 2008 was dat nog 1,5 miljard en in 2009 zelfs bijna 1,7 miljard euro. Voor 2011 verwachten de ondernemers in deze branche een stijging van de investeringen met 8%.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!