Meer reizigers in Regiotaxi Noordwest-Overijssel

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Provincie Overijssel

Het aantal ritten met de Regiotaxi in Noordwest-Overijssel is sinds de komst van de nieuwe vervoerder gegroeid van 3.400 naar 4.500 per maand.

Meer reizigers in Regiotaxi Noordwest-Overijssel

.

Groei door kortingstarief van 1 euro
De forse stijging is met name te danken aan de toename van het aantal ritten tegen het kortingstarief van 1 euro per zone. Door het afschaffen van de regiotaxipas komen ook reizigers zonder een pas in aanmerking voor het kortingstarief. Deze korting geldt door de week na 18 uur en in het weekend overal op verbindingen waar geen rechtstreekse bus of trein rijdt.

Waarom Regiotaxi?
Uit onderzoek blijkt dat circa 70 procent van de reizigers de Regiotaxi gebruikt voor bezoek aan familie of vrienden. 20 procent bezoek aan huisarts, ziekenhuis of dergelijke en 10 procent gaat winkelen.

Kennismaken met de Regiotaxi
Maar de provincie Overijssel wil graag nog meer mensen kennis laten maken met de voordelen van de Regiotaxi. Daarom kan het winkelende publiek zich op zaterdagmiddag 23 oktober in Kampen laten informeren over de Regiotaxi en een gratis ritje maken met de Regiotaxi-limousine tussen 13.30 uur en 16.00 uur. De limousine vertrekt vanaf het Van Heutszplein aan de IJsselkade en rijdt vanaf daar steeds een korte ronde van circa 10 minuten door het centrum. Potentiële reizigers worden als vorsten rondgereden door de stad.

Vaste klant in het zonnetje
Voordat de Regiotaxi-limousine in Kampen rond gaat rijden wordt om 13.00 uur eerst een vaste klant van de Regiotaxi in het zonnetje gezet. In plaats van de vaste Regiotaxi wordt de klant per limousine naar de plaats van bestemming gebracht.

De limousine-actie is onderdeel van de promotiecampagne die de provincie Overijssel dit najaar voert rondom de Regiotaxi. De provincie wil een groter publiek voor de Regiotaxi interesseren en de voordelen van de Regiotaxi in de spotlights zetten. Op 20 en 27 november zijn er speciale zwarte pieten-acties in Raalte en Steenwijk. Zij geven dan onder meer gratis chocoladeletters weg.

Wilt u meer weten over de Regiotaxi en/of meedoen aan een actie? Kijk dan op de vernieuwde website www.regiotaxi.overijssel.nl/ of haal de folder bij uw gemeente.

 

Meer informatie over Provincie Overijssel:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!