Meer samenwerking rond grensoverschrijdend vervoer

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Provincie Gelderland

Om het internationale transport, met name tussen Gelderland en het Rijn- Ruhrgebied, te versterken, gaan Provincie Gelderland en Nordrhein-Westfalen nauwer samenwerken.

Provincie Gelderland en Nordrhein-Westfalen gaan intensiever samenwerken om het goederen- en personenvervoer door Gelderland naar het Rijn- en Ruhrgebied te versterken. Dit hebben gedeputeerde Conny Bieze en Staatssecretaris Gunther Adler afgesproken op een internationale verkeersconferentie in Düsseldorf.

Gedeputeerde Conny Bieze: 'Met de A15, de Waal en de Betuweroute is Gelderland de belangrijkste schakel tussen de Rotterdamse haven en het Ruhrgebied. Met de Tweede Maasvlakte zal het goederenvervoer de komende jaren aanzienlijk toenemen. We willen de kansen die dit biedt voor de economie van Gelderland en Nordrhein-Westfalen zo goed mogelijk benutten.'

Betuweroute

Gelderland, de grensprovincies Overijssel, Noord-Brabant en Limburg en Nordrhein-Westfalen werken nauw samen om het grensoverschrijdende verkeer over de weg, spoor en water te verbeteren. Met de afspraken over de verbetering van de aansluiting van de Betuweroute op het spoor in Duitsland en de doortrekking van de sneltrein van Düsseldorf naar Arnhem zijn dit jaar al belangrijke stappen gezet.

A15 corridor

De komende jaren wordt bijzondere aandacht besteed aan de aansluiting van het goederenvervoer op de A15 corridor in Gelderland en de Rhine-Alpine corridor in Nordrhein-Westfalen. De provincie Gelderland organiseert een vervolgconferentie op 4 december waarbij de mogelijkheden hiervoor verder worden uitgewerkt.

Meer informatie over Provincie Gelderland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!