Meer toeristen in de Achterhoek

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: Provincie Gelderland

Nog meer recreanten en buitenlandse toeristen naar de Achterhoek, gemeenten en recreatieondernemers zetten zich hiervoor in.

Meer toeristen in de Achterhoek

Gedeputeerde Staten willen hun steentje bijdragen; als het aan het college ligt, komt er een netwerk oplaadpunten voor elektrische fietsen en weten buitenlandse toeristen bepaalde camperplaatsen in de Achterhoek makkelijk te vinden. Provinciale Staten beslissen nog over de bijdrage van 530.000 euro.

Het oplaadpuntennetwerk is vooral voor de ouder wordende toerist die graag in de Achterhoek wil fietsen.Elektrisch fietsen is vooral onder senioren in zwang. Voor de steeds groter worden groep toeristen op leeftijd kan het oplaadpuntennetwerk een reden worden om vaker naar de Achterhoek op vakantie te gaan.

Camperplaatsen
Naast extra geld voor het oplaadpuntennetwerk investeert de provincie ook in het promoten van camperplaatsen in de Achterhoek. Vooral voor buitenlandse toeristen zijn deze camperplaatsen aantrekkelijk.

Economie
De provinciale bijdrage is bedoeld om het toerisme in de Achterhoek te stimuleren. Toerisme is belangrijk voor de economie van de streek én de werkgelegenheid van in het bijzonder ook jonge mensen die in deze sector werken. Daarnaast is toerisme belangrijk ook voor de sociale cohesie en het in stand houden van voorzieningen op het platteland.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!