Meer werkgevers krijgen voucher van jongeren

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: VNO-NCW midden

Na de inschrijfweek bleek, dat veel werkgevers in de regio behoefte hebben aan ‘vers bloed’ in hun organisatie.

Meer werkgevers krijgen voucher van jongeren

Na de afloop van de intakegesprekken is besloten om – naast de 50 vouchers die al op de plank lagen – nog eens 14 extra vouchers beschikbaar te stellen.

Martine Schuijer, projectleider van Vers Bloed in de Achterhoek legt uit: “Bij de intakegesprekken merkten we op dat de werkgevers in de Achterhoek veel belangstelling hadden voor nieuwe jonge medewerkers in hun organisatie. Wij hebben geprobeerd meer budget te krijgen voor dit project en dat is gelukt. We zijn erg blij dat we nu 64 jongeren kunnen helpen aan een baan en dat we 64 werkgevers kunnen helpen aan een nieuwe gemotiveerde werknemer.”

Het project ‘jongerenvouchers’ is een initiatief van VNO-NCW Midden, Kamer van Koophandel Centraal Gelderland, COLO en UWV Werkplein. Nu de intakegesprekken achter de rug zijn, wordt de komende tijd contact gezocht met de werkgevers die een voucher krijgen toegewezen. Samen met het Werkplein en Jouw Unit wordt gezocht naar een geschikte jongere. “We kunnen terugkijken op een geslaagde tweede tranche van dit project: er kunnen 64 jongeren ervaring opdoen in een nieuwe baan en met dat resultaat zijn we erg tevreden,” aldus Martine Schuijer.
  
Meer weten?
Neem voor meer informatie contact op met Martine Schuijer, secretaris onderwijs & arbeidsmarkt VNO-NCW Midden, 055 - 5222606.

Meer informatie over VNO-NCW:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!