Meerderheid in Tweede Kamer voor World Food Center

De komst van het World Food Center in Ede heeft in de Tweede Kamer een meerderheid weten te behalen. Jaco Geurts, lid van het CDA, diende namens de vier coalitiepartijen een motie in met als doel om het World Food Center tot een succes te maken.

Meerderheid in Tweede Kamer voor World Food Center

Bedoeling is dat het World Food Center jaarlijks honderdduizenden bezoekers zal trekken. In Ede werkt het bedrijfsleven samen met overheden en kennisinstellingen aan oplossingen voor voedseluitdagingen omtrent gezonde voeding. Bezoekers moeten in de nieuwe hotspot daarom alles rondom voeding kunnen zien en ervaren. 

Innovatieve landbouwnatie

Geurts vind dat Nederland het verplicht is om zichzelf als innovatieve landbouwnatie te uiten om zo onze toonaangevende rol in de wereldwijde voedselvoorziening te laten zien. Dit vanuit de overweging dat de wereld in 2050 circa 70 procent meer voedsel nodig zal hebben dan nu het geval is. Ook gaf hij aan dat de dialoog tussen de samenleving en de agrofoodsector geïntensiveerd zou moeten worden. Het World Food Center brengt al deze idealen samen.

Ook VVD-Kamerlid Helma Lodders is voorstander van het plan. Zij ziet het Food Center als het middel bij uitstek om de Nederlandse kennis, innovaties en expertise te vermarkten. 

Financiering 

De provincie Gelderland heeft al 15 miljoen euro opzijgelegd voor het nieuwe Food Center. Ook de gemeente Ede brengt geld in het laatje. Zij trekt 5 miljoen euro uit. Wat betreft steun vanuit de overheid blijft het nog even spannend. Minister Schouten van Landbouw ziet wel heil in het Edese plan, maar gaf aan het nu nog te vroeg te vinden om financiële toezeggingen te kunnen doen. Wel wees ze er in het Kamerdebat van deze week op dat het ministerie van Landbouw al actief betrokken is bij de planvorming. 

Meer informatie over Provincie Gelderland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!