Meisjes maken kennis met techniek tijdens Girlsday 2018

Op 12 april opent Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap samen met 75 meisjes Girlsday 2018. Na dit sein starten in het hele land activiteiten voor ruim 11.000 meisjes uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs bij onder andere bèta, technische en ICT-bedrijven.

Meisjes maken kennis met techniek tijdens Girlsday 2018

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap organiseert Girlsday 2018 in samenwerking met TechniekTalent.nu, BAM en Bouwend Nederland. De door het Landelijk expertisebureau VHTO bedachtte concept is bedoeld om meisjes kennis te laten maken met de technische sector. In Nederland kiezen namelijk nog steeds te weinig vrouwen voor bèta, techniek en ICT. 

Technologische innovaties

De Kick-off vindt dit jaar plaats bij bouwbedrijf BAM in Den Haag. De meisjes ontwerpen hier een school met de nieuwste BIM-technologie. Ook zien ze hoe de HoloLens, een ‘mixed reality’-bril waardoor de echte wereld gecombineerd wordt met virtuele informatie, in de bouw wordt gebruikt voor digitale werkinstructies. Daarnaast gaan de meisjes glasvezel lassen en leren zij over technologische innovaties in de bouw zoals zelfhelend beton, duurzame energiewegen en de inzet van drones. 

11.000 meisjes maken kennis met techniekpraktijk

Aan Girlsday 2018 doen ruim 11.000 meisjes mee bij 350 bedrijven. Door op Girlsday meisjes uit te nodigen laten bedrijven en technische afdelingen de meisjes weten dat zij van harte welkom zijn in de technologie. Bovendien kunnen de meisjes kennismaken met de veelheid aan mogelijkheden. In Leeuwarden gaan meisjes bijvoorbeeld zelf water reinigen, meisjes in Amsterdam zijn voor een dag theatertechnicus en in Wijchen gaan meisjes zelf een Formule 1-wagen in elkaar zetten. Andere voorbeelden van activiteiten zijn games maken, laser snijden, vluchtsimulaties uitvoeren, badkamers installeren en procesoperator zijn.

Meer informatie over TechniekTalent:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!