Meivakantie populair

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: GOBT

Het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT) verwacht dat ruim 350.000 Nederlanders dit jaar tijdens de meivakantie in Gelderland of Overijssel op vakantie gaan.

Meivakantie populair

Ruim één op de vijf Nederlanders die de vakantie in eigen land doorbrengt doet dit in het Oosten van Nederland.
 
De meivakantie, deze duurt officieel tot en met zondag 9 mei, maar veel scholen kiezen er voor hun leerlingen twee weken vrij te geven. In het verleden bleek dat een tijdens een lange meivakantie relatief veel Nederlanders voor een vakantie in het buitenland kozen. De landelijke toeristische organisatie (NBTC) verwacht echter dat dit jaar – net als in 2009 – de helft van de vakantiegangers in eigen land blijft.

Ook Nederlanders die niet op vakantie gaan trekken er in deze periode graag op uit. Morgen – op Koninginnedag – bezoeken naar verwachting 900.000 personen Gelderland of Overijssel voor een uitstapje vanaf het huisadres. Ook Bevrijdingsdag is populair, naar schatting 800.000 Nederlanders bezoeken één van de festiviteiten of genieten bijvoorbeeld tijdens het bezoeken van een attractie of een mooie wandeltocht van Oost-Nederland.

Fietsen is erg populair, tijdens de vakantie, maar ook vanuit de eigen woning. Liefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de Meimaand Fietsmaand – heel Nederland staat in het teken van fietsen. Op Hemelvaartdag zijn de fietspaden in Gelderland en Overijssel extra vol. Veel fietsers stappen al vroeg op de pedalen om al dauwtrappend de provincies te zien ontwaken.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!