Met de fiets naar het werk in Arnhem

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Stadsregio Arnhem Nijmegen

26 mei vindt de kickoff plaats voor de campagne rij2op5

Met de fiets naar het werk in Arnhem

Offensief Bereikbaarheid start met fietscampagne rij2op5 in Arnhem

Offensief Bereikbaarheid organiseert op donderdag 26 mei een kickoff voor de campagne rij2op5. Met deze campagne sporen bedrijven hun werknemers aan om vaker naar het werk te fietsen. Ruim vijftien werkgevers uit de regio Arnhem starten meteen na de kickooff met het actief promoten van fietsen onder hun medewerkers. In april is al een groep van 25 werkgevers in de regio Nijmegen met dezelfde campagne gestart.

Fiets aantrekkelijk alternatief’
De kickoff vindt plaats bij De Kookplaats op Arnhems Buiten met een gezond ontbijt voor alle deelnemende organisaties. De rij2op5-campagne richt zich op medewerkers die nu met de auto naar het werk rijden. Zij worden met de campagne gestimuleerd om minimaal twee werkdagen met de fiets naar het werk te gaan en zelf de voordelen te ervaren. Tim Wille, mobiliteitsmakelaar van Offensief Bereikbaarheid, licht toe. 'Uit mobiliteitsonderzoek bij bedrijfsterreinen blijkt dat 80 procent van de medewerkers met de auto komt. Dit terwijl 60 procent van de werknemers binnen een straal van vijftien kilometer van het werk woont. Voor deze categorie kan de fiets een aantrekkelijk alternatief zijn'. Offensief Bereikbaarheid faciliteert werkgevers met aantrekkelijke aanbiedingen voor onder andere e-bikes en extra services zoals een fit-test en een pech-onderweg-service. Tijdens de bijeenkomst ontvangen fietsambassadeurs van de verschillende bedrijven een award en worden zij gevraagd het fietsen onder hun collega’s te promoten.

Over de campagne
Rij2op5 is een campagne ontwikkeld door de Fietsersbond. De belevingswereld van de automobilist staat in de campagne centraal. De campagne bestaat onder meer uit posters, slagboomkokers, placemats en een website en maandelijkse nieuwsbrief speciaal voor de deelnemers.

De campagne loopt op dit moment ook in de regio Utrecht en in de regio Haaglanden.

Over de Fietsersbond
De Fietsersbond is de grootste belangenvereniging voor 13,5 miljoen fietsers in Nederland met ruim 35.000 leden. De Fietsersbond geeft voorlichting over fietsen en fietsproducten, komt op voor de belangen van fietsers  en zet zich actief in  voor veilig, snel, plezierig en gezond fietsen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!